Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Κεφαλονιά: Νέα μεγάλη φωτιά με ανέμους 9 μποφόρ - Εκκενώνεται σχολείο στο χωριό Πάστρα - Ανατροπή Πυροσβεστικού,δύο τραυματίες (φωτο & βίντεο)


Μαίνεται η νέα μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά. Με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, Παναγή Δρακουλόγκωνα, εκκενώνεται το Γυμνάσιο - Λύκειο που βρίσκεται στο χωριό Πάστρα...

Μια νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 11.00 το πρωί, ανάμεσα στα χωριά Πάστρα και Κατελειό στην Κεφαλονιά, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλουν υπεράνθρωπο αγώνα για να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα που είναι ενεργά στο νησί.
Με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, Παναγή Δρακουλόγκωνα, εκκενώνεται για προληπτικούς λόγους το Γυμνάσιο – Λύκειο που βρίσκεται στο χωριό Πάστρα. Τα μέτωπα στη περιοχή είναι δύο και οι δυνατοί άνεμοι που φθάνουν τα 9 μποφόρ, δυσκολεύουν το έργο των επίγειων δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Η πυρκαγιά κρίνεται από την Πυροσβεστική ιδιαιτέρως σοβαρή, λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Στην περιοχή έχει σπεύσει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, καθώς και η Εθελοντική ομάδες Δασοπροστασίας Ελειού – Πρόννων, οχήματα της Πολιτικής Προστασίας Δήμου και Περιφέρειας.

Οι πρώτες εικόνες από τη φωτιά στην Κεφαλονιά

    

Ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος με δύο τραυματίες

Στις 08.00 περίπου το πρωί, σημειώθηκε ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος σε κόμβο στο Αργοστόλι. Οι δυο επιβαίνοντες πυροσβέστες νοσηλεύονται με ελαφρά κατάγματα, εκτός κινδύνου, στο γενικό νοσοκομείο του νησιού.
Το πυροσβεστικό όχημα ανατράπηκε το πρωί, στον πρώτο κόμβο, στο Αργοστόλι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ανατροπή του οχήματος είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο πυροσβεστών.
Ο ένας τραυματίστηκε πιο σοβαρά. Και οι δύο έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο Αργοστολίου με τους γιατρούς να προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάστασή τους.

Υπό μερικό έλεγχο η χθεσινή φωτιά

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Ζόλα της Κεφαλονιάς και έθεσε σε κίνδυνο τα σπίτια του χωριού.  Όλο το βράδυ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού έδιναν μάχη με τις φλόγες, ενώ προληπτικά εκκενώθηκαν τα πρώτα σπίτια του χωριού, ώστε να μην κινδυνέψει καμιά ανθρωπινή ζωή.
Σύμμαχος της φωτιάς όλο το βράδυ ήταν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν από χθες στο Ιόνιο και φθάνουν έως και τα 10 μποφόρ. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που είχε αναπτυχθεί σε τρία μέτωπα, επιχειρούσαν 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, καθώς και εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας της περιοχής. Όλες οι δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης.
Τέλος, όσο αφορά τη δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο νησί της Κεφαλονιάς και στο χωριό Βλαχάτα, χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και των κατοίκων της περιοχής, αυτή τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom