Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Σχολείο ντροπή στο Μενίδι - Μαθήματα σε άθλια κοντέινερ που ξέμειναν από τον σεισμό του 1999! (φωτο & βίντεο)

Να 'ταν μόνο στο Μενίδι!!!! Ακόμα και στου Ζωγράφου δύο νηπιαγωγεία,στην Κεφαλλονιά το Γυμνάσιο και πάει λέγοντας,ενώ ο Γαβρόγλου ασχολείται με την ώρα έναρξης των μαθημάτων...

Ντροπή για το κοινωνικό σύνολο και τον κάθε έναν πολίτη ξεχωριστά αποτελεί μία σχολική μονάδα στο Μενίδι - Το κατ' ευφημισμό σχολείο δεν είναι τίποτε άλλο από άθλια κοντέινερ στα οποία καλούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα 320 ψυχούλες
- Κι αν ξεπεράσει κανείς το σοκ των μεταλλικών κατασκευών, τι να πει κάποιος για την απουσία θέρμανσης για το χειμώνα και δροσιάς για τους ζεστούς μήνες. - Αγανακτισμένοι γονείς και εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν στο newswsit.gr τις απίστευτες συνθήκες που βιώνουν τα παιδιά και το διδασκαλικό προσωπικό του σχολείου που συν τοις άλλοις λειτουργεί και χωρίς άδεια.

Ξεχαρβαλωμένα κοντέινερ, σφηνωμένα παράθυρα, σκουπίδια και χημικές τουαλέτες είναι η εικόνα που αντικρίζουν καθημερινά οι μαθητές στο 21ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών το οποίο στεγάζεται ακόμα σε λυόμενα, είκοσι χρόνια μετά το φονικό σεισμό του 1999.
Γονείς και καθηγητές κάνουν λόγο για μια οριακή κατάσταση, ενώ ο δήμος σε συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής προωθούν τη μετεγκατάσταση των μαθητών σε άλλο χώρο η οποία, δυστυχώς, χάθηκε και για τη φετινή σχολική χρονιά. Έτσι, οι μαθητές του 21ου δημοτικού σχολείου Μενιδίου θα αναγκαστούν να περάσουν και το φετινό χειμώνα στα παγωμένα κοντέινερ υπό το φόβο της πρώτης νεροποντής, καθώς όταν βρέχει οι γονείς τρέχουν να πάρουν άρον άρον τα παιδιά τους από τις αίθουσες – παράγκες.
Την παρακμή ήρθαν να συμπληρώσουν οι χημικές τουαλέτες που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στο σχολικό συγκρότημα και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από τους γονείς και τους κηδεμόνες.
«Μείναμε χωρίς τουαλέτες, τους παρακαλούσαμε τι να κάνουμε. Μας είπαν κάντε υπομονή, μοιραστείτε τις τρεις τουαλέτες των δασκάλων όλα τα παιδάκια. 320 παιδάκια θα μοιραστούν τρεις τουαλέτες μαζί με τους δασκάλους? Και μας έφεραν αυτές τις χημικές», λέει στο Newsit η κ. Κυριακή Μπαλιούση, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 21ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών, καταγγέλλοντας πως το σχολείο λειτουργεί χωρίς άδεια με αποτέλεσμα να μην έχει ούτε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.
Απο την πλευρά του ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών, κ. Κώστας Καρυδάκης, τονίζει πως το σχολείο έμεινε χωρίς τουαλέτες με ευθύνη του εργολάβου που έχει αναλάβει την ανέγερση του νέου συγκροτήματος ενώ υπογραμμίζει ότι η αγανάκτηση των γονέων είναι δικαιολογημένη μετά από τόσα χρόνια υπομονής.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom