Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου,λένε οι ιατροδικαστές για τον Ζακ Κωστόπουλο - Περιμένουν τις εργαστηριακές εξετάσεις (βίντεο)


Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον τρόπο με τον οποίο πέθανε ο Ζακ Κωστόπουλος δεν μπορεί να πει με ακρίβεια τον τρόπο που επήλθε ο θάνατος - Οι ιατροδικαστές Νίκος Καλογριάς και Σουλτάνα
Μαριαννού και Σ. Τσαντίρης (τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας) δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν το αίτιο θανάτου - Τι δήλωσαν οι ιατροδικαστές στο newsit.gr - Περιμένουν να "μιλήσουν" οι εργαστηριακές εξετάσεις

Δεν μπορούν να πουν με ακρίβεια οι ιατροδικαστές πως επήλθε ο θάνατος του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου το απόγευμα της Παρασκευής (21/09/2018) στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας. Ο 33χρονος δέχθηκε άγριο λιντσάρισμα την ώρα που επιχειρούσε σύμφωνα με μαρτυρίες να ληστέψει κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας. Στο σημείο που συμφωνούν οι ιατροδικαστές και ο σύμβουλος που ορίστηκε από την οικογένεια του 33χρονου είναι ότι δεν έφερε κακώσεις που να προκαλέσουν τον θάνατό του. 
Έτσι, αναμένονται πλέον τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να πέσει φως στην αιτία θανάτου του. Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου ατόμου, που φαίνεται στο βίντεο να κλωτσάει, μαζί τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, τον 33χρονο, την ώρα που προσπαθούσε να βγει από το κατάστημα.
Ο ιατροδικαστής κ. Τσαντίρης που είναι τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, δήλωσε στο newsit.gr ότι δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα για την αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.
«Το συμπέρασμα της νεκροψίας – νεκροτομής στο οποίο συμφωνούμε και οι δυο και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας είναι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων και μακροσκοπικό αποκλεισμό θανατηφόρων κακώσεων. Δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Είχε κάποια τραύματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματος, μικρά θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν το θάνατο γι’ αυτό προχωράμε σε περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Σ’ αυτή τη φάση αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις μακροσκοπικά από τη νεκροτομή που έγινε που να δικαιολογούν τον θάνατο», δήλωσε ο ιατροδικαστής κ. Καλογριάς.
Και συνέχισε: «Είχε διάσπαρτες, εκδορές, εκχυμώσεις ο άνθρωπος αλλά αυτά από μόνα τους δεν δικαιολογούν ιατροδικαστικά τον θάνατο. Είχε πολλές κακώσεις μικρές που δεν δικαιολογούν τον θάνατο».
Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, κ. Τσαντίρης,  δήλωσε επίσης ότι δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν μια σπλαχνική κάκωση που θα ήταν ασύμβατη με την ζωή, και γι’ αυτό καταλήξαμε στην απροσδιόριστη αιτία του θανάτου εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων που περιλαμβάνουν τοξικολογική διερεύνηση και ιστολογική. Υπάρχουν τα εργαστηριακά ευρήματα που θα μας δώσουν στην συνέχεια, τις απαντήσεις». Ο κ. Τσαντίρης είπε ακόμα μιλώντας στο newsit.gr ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 μέρες για να έχουμε τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων.

Ψάχνουν μαρτυρίες για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Στο σημείο όπου το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής (21.09.2018) άφησε την τελευταία του πνοή ο Ζακ Κωστόπουλος βρέθηκαν σήμερα η δικηγόρος της οικογένειάς του, ο αδερφός του και ένας καλός του φίλος.
Αναζητούν νέες μαρτυρίες και νέα video από κάμερες ασφαλείας που θα μπορέσουν να ρίξουν ακόμη περισσότερο φως στα αίτια του θανάτου του.
Από την Παρασκευή, φίλοι και μη του Ζακ Κωστόπουλου επισκέπτονται το σημείο. Κάποιοι είναι εξοργισμένοι και ξεσπούν μπροστά στο κοσμηματοπωλείο, πετώντας ακόμα και πέτρες, όπως θα δείτε στο βίντεο από αναγνώστη του newsit.gr.

«Ο Ζακ που γνώρισα»

Σαν ένα παιδί παθιασμένο και… ερωτευμένο με τη Μαντόνα περιγράφει τον Ζακ Κωστόπουλο ένας άνθρωπος που τον γνώριζε. Του άρεσε να προκαλεί, να είναι το επίκεντρο της προσοχής, λέει ο άνθρωπος αυτός στο newsit.gr. Ο Ζακ, λέει, ήταν πολύ ευαίσθητος, πολύ χαμογελαστός. Ένας απλός χαρακτήρας με σύνθετα προβλήματα.
Είχε ξεκινήσει να κάνει drag show στις «Κούκλες». Από εκεί ξεκίνησε. Ήταν όμως κι ένας καλός blogger. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν θα έκανε κακό σε κανέναν για κανένα λόγο. «Δεν το είχε στο αίμα του» λέει. Κι ας ήταν φοβισμένος από τις επιθέσεις που είχε δεχτεί κατά καιρούς. «Ήξερα πως τον είχαν δείρει στο δρόμο. Ήταν φοβισμένο παιδί. Πάντα με το χαμόγελο, όμως».
«Υπέροχο πλάσμα. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όλα τα χρόνια που γνωρίζω τον Ζακ. Μια εκπληκτική ψυχή που είχε περάσει πάρα πολλά και ποτέ μα ποτέ δεν το έβαζε κάτω. Ένας άνθρωπος δυναμικός και παθιασμένος που δεν σταματούσε ποτέ του μπροστά στα στεγανά και τις προκαταλήψεις της συντηρητικής μας κοινωνίας. Ό,τι πίστευε το υποστήριζε με περίσσιο πάθος αλλά και γνώση. Αυτός είναι ο Ζακ και τίποτα δεν υπάρχει περίπτωση να το αλλάξει αυτό, όσο και αν τον ξεσκίζουν και τον κανιβαλίζουν τα λαϊκά δικαστήρια. Ο Ζακ ΕΙΝΑΙ ένας υπέροχος άνθρωπος», είπε ένας άλλος φίλος του στο newsit.gr.

Τι λέει ο γιος του κοσμηματοπώλη

Ο γιος του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, που μετά το σοκαριστικό video που έχει καταγράψει καρέ καρέ το λιντσάρισμα στον Ζακ Κωστόπουλο, μίλησε στην εκπομπή «Μαζί σου» με την Τατιάνα Στεφανίδου, στον ΣΚΑΙ και υπερασπίστηκε τον πατέρα του, στον οποίο έχει ασκηθεί δίωξη για τα όσα έγιναν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.
Περιέγραψε πως ο πατέρας του είχε αφήσει για λίγο το μαγαζί για να πάει να αγοράσει εφημερίδα και όταν γύρισε, είδε κόσμο μαζεμένο απ’ έξω. «Του είπαν «μην μπεις, κρατάει μαχαίρι. Δεν ξέρω αν τον είδαν να μπαίνει (με μαχαίρι)», είπε ο γιος του κοσμηματοπώλη στην κάμερα της εκπομπής «Μαζί σου».
Σύμφωνα με τον γιο του κοσμηματοπώλη, ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν τραυματισμένος ενώ ήταν μέσα στο μαγαζί. «Είχε κοπεί ήδη μέσα στο μαγαζί γιατί υπάρχουν αίματα, πολλά αίματα, κάτω, μέσα στο χώρο του μαγαζιού και στους πάγκους».
Υποστήριξε πως όταν ο Ζακ Κωστόπουλος προσπάθησε να βγει από το μαγαζί ήταν «οπλισμένος πάντα, υπάρχουν μάρτυρες που τον έχουν δει να κρατάει το μαχαίρι. Και το μαχαίρι το έχει η ασφάλεια με τα αποτυπώματά του πάνω. Είναι δεδομένο ότι είχε μαχαίρι πάνω του», συνέχισε ο νεαρός άνδρας. Είπε επίσης πως όταν ο Ζακ Κωστόπουλος βρήκε τη δύναμη να σηκωθεί, παρά τα χτυπήματα που είχε δεχτεί, «έπιασε ένα γυαλί μεγάλο, απ’ ό,τι μου έχουν πει κι έτρεξε στους αστυνομικούς, οι οποίοι τον σταμάτησαν, δεν ξέρω πως».
Ο ίδιος θεωρεί παράλογο να κατηγορείται ο πατέρας του ως δολοφόνος. «Αν κάποιοι άνθρωποι νιώθουν καλύτερα να θεωρήσουν έναν άνθρωπο, οικογενειάρχη, που δεν είχε ποτέ μπλεξίματα με το νόμο, να τον χαρακτηρίζουν δολοφόνο, δεν έχω κάτι να πω. (…) Δεν θα πω αν έχει κάνει κακό ή λάθος, εγώ μιλάω για το χαρακτηρισμό του δολοφόνου. Το ότι έχει γίνει ντόρος επειδή είναι αυτός; Για μένα δεν αλλάζει κάτι. Για μένα είναι σημαντικό ότι πέθανε ένας άνθρωπος και τρέχουν τον πατέρα μου αδίκως», συνέχισε.
Είπε επίσης ότι ο πατέρας του είναι 73 ετών και καρκινοπαθής και δεν έχει μέσα του το ένστικτο του δολοφόνου. «Έπραξε το σωστότερο, κάλεσε την αστυνομία», είπε. Και χαρακτήρισε τις κλωτσιές και τα συνεχόμενα χτυπήματα που δέχτηκε ο Ζακ Κωστόπουλος τη στιγμή που προσπαθούσε να βγει από τη βιτρίνα, προσπάθεια από τον πατέρα του «να απωθήσει τον άνθρωπο να βγει από το μαγαζί. Δεν είναι ικανός να κάνει κακό σε άνθρωπο».
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom