Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

«Email gate»: «Δυστυχώς η Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου δεν έχει συμμορφωθεί ακόμα με την απόφαση της ΑΠΔΠΧ»


Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων μετά το πλήθος καταγγελιών για παράνομη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων και την έρευνα που έκανε αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ύψους 40.000 ευρώ, ενώ βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της ανεξάρτητης αρχής στο υπουργείο Εσωτερικών που κλήθηκε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 400.000 ευρώ.

Ο έμπειρος νομικός Βασίλης Σωτηρόπουλος, που εκπροσωπεί απόδημους που κατέθεσαν αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων διεκδικώντας την χρηματική ικανοποίησή τους λόγω ηθικής βλάβης που υπέστησαν, προχώρησε στην καταγγελία ότι η ευρωβουλευτής Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου συνεχίζει να παρανομεί και δεν συμμορφώνεται με την απόφαση της ΑΠΔΠΧ.

«Δυστυχώς (…) δεν έχει συμμορφωθεί ακόμα με την απόφαση 16/2024 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την οποία της επιβλήθηκε πρόστιμο για την χρήση των προσωπικών δεδομένων από τους εκλογικούς καταλόγους κατοίκων εξωτερικού του έτους 2023» σημειώνει με ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Λαμβάνοντας υπόψη τις απαντήσεις της «γαλάζιας» ευρωβουλευτή σε εξώδικες δηλώσεις αποδήμων που ζήτησαν να τους χορηγηθούν αντίγραφα των δεδομένων που τηρεί στο αρχείο της, «όχι μόνο δεν χορήγησε τα εν λόγω αντίγραφα, αλλά επιπλέον αναφέρει ότι «έχει δρομολογήσει την καταστροφή τους», σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής», αναφέρει ο έγκριτος δικηγόρος υπογραμμίζοντας αυτό που αντιλαμβάνονται όλοι: «ΑΚΟΜΑ δεν τα έχει διαγράψει!!!».

«Επιμένει να ενοχλεί τους ίδιους τους απόδημους προσωπικά, χρησιμοποιώντας τα e-mail τους»

Επιπλέον σημειώνει πως «η κ. Ασημακοπούλου περιορίζεται να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τις κατηγορίες των δεδομένων τους που κατέχει, ενώ οι ενδιαφερόμενοι που εκπροσωπώ εγώ έχουν ζητήσει να τους αποστείλει αντίγραφα των δεδομένων τους στην μορφή που τα έλαβε καθώς και στην μορφή που τα αποθήκευσε».

Σημειώνει σε αυτό το σημείο ότι «οι απαντήσεις της κ. Ασημακοπούλου δίνονται με χρήση των ίδιων των e-mail των αποδήμων (!) σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ οι απόδημοι της έχουν απευθυνθεί με εξώδικες δηλώσεις που έχουν επιδοθεί επίσημα από δικαστικό επιμελητή».

Εξηγεί πως «υπάρχει αντίκλητος δικηγόρος, στον οποίο οφείλει η κ. Ασημακοπούλου να απευθύνει τις απαντήσεις της» αλλά εκείνη «επιμένει η ίδια να ενοχλεί τους ίδιους τους απόδημους προσωπικά, χρησιμοποιώντας τα e-mail τους, ενώ θα όφειλε να επικοινωνεί με τον δικηγόρο τους».

Εκφράζει μάλιστα «τεράστια έκπληξη» για «το γεγονός ότι η ευρωβουλευτής δεν έχει αιτιολογήσει για ποιόν λόγο αποφεύγει την εκπλήρωση και αυτής της υποχρέωσής της» ενώ η απόφαση της Αρχής έχει εκδοθεί από τις 27.5.2024 και «δεν έχει ακόμη συμμορφωθεί, αλλά εξακολουθεί να περιφρονεί και τα δικαιώματα που έχουν ασκηθεί ενώπιον της με έξοδα των ενδιαφερομένων πολιτών».

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom