Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Προκλητικός Μητσοτάκης (σε ρόλο «μέντιουμ»!) για τις φωτιές: «Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας»


Η κυβέρνηση, χωρίς ντροπή, μετά τη μεγάλη φωτιά, χτες στην Πάρνηθα, αυτό που βρήκε να πει είναι ότι τα χειρότερα έρχονται! Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, σήμερα το πρωί, στην εβδομαδιαία ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφει:

«Χθες ήταν μία δύσκολη μέρα, με αντίξοες συνθήκες με ανέμους 8-9 μποφόρ και πολλές φωτιές στην Αττική, από την Κερατέα έως την Πάρνηθα και τον Ασπρόπυργο, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας όπως στη Σέριφο. 

Η πυρκαγιά στην Πάρνηθα ήταν εξαιρετικά δύσκολη, όμως εντοπίστηκε άμεσα χάρη στην εναέρια επιτήρηση με drones που εφαρμόζουμε από φέτος για τα δάση και ορεινούς όγκους της Αττικής. 

Και πράγματι, η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού ήταν γρήγορη και μέσα σε λίγες ώρες δεν είχε πια ενεργό μέτωπο. Όμως θέλω να επισημάνω πως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας»!

Η τακτική της κυβέρνησης να προετοιμάζει για ένα ακόμα καλοκαίρι που θα γίνουν στάχτη χιλιάδες στρέμματα, με κίνδυνο μεγάλων καταστροφών, είναι επικίνδυνη! Είστε πρωθυπουργός, κύριε Μητσοτάκη, δεν είστε «μέντιουμ» για να κάνετε… «προβλέψεις»! 

Κι όλα αυτά ενώ, μόλις χτες, στη μεγάλη φωτιά στην Πάρνηθα οι πυροσβέστες ήταν χωρίς νερό για ώρες και στη Σέριφο η φωτιά σβήστηκε επί της ουσίας από τους κατοίκους και εκείνους που έτυχε να κάνουν διακοπές στο νησί, λόγω της υποστελέχωσης στην Πυροσβεστική

Και αφού προειδοποίησε πως τα «τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας», λίγες ώρες αργότερα, σήμερα το μεσημέρι, ξέσπασαν οι μεγάλες φωτιές στην Κερατέα και στη Σταμάτα! Ξεπλύθηκε από την ευθύνη; Οχι! 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ανάρτηση του, δεν είχε τίποτα να πει για τη δασοκτόνο εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης του. Δεν έβγαλε «κιχ» για τα ανεπαρκή (το λιγότερο) μέτρα πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας, για τις ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό και υποδομές στην Πυροσβεστική αλλά και στη Δασική Υπηρεσία. 

Κύριε Μητσοτάκη, το «κόλπο», δεν πιάνει! Δεν θα διώξετε τις ευθύνες σας, με το  «μπαλάκι» της «ατομικής ευθύνης» μέσω της διαρκούς χρήσης του «112» και μέσω των «προβλέψεων» σας πως τα δύσκολα έρχονται! 

Και κάτι ακόμα: Να λάβετε μέτρα έστω και τώρα, αντί να πηγαίνετε, εσείς και οι υπουργοί σας (συνήθως αξύριστοι για λόγους επικοινωνίας!) στα αποκαΐδια και να ενημερώνετε για τον τραγικό απολογισμό! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom