Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Φωτιά στην Κερατέα: Αναφορές για 3 καμένα σπίτια - Εκκενώθηκαν 6 οικισμοί, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις (φωτο & βίντεο)


Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Κερατέα που ξέσπασε γύρω στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Συνεχείς είναι οι εκκενώσεις σπιτιών, έχουν καεί και κάποια σπίτια.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κερατέα συνεχώς ενισχύονται με τους ισχυρούς ανέμους να έχουν απλώσει τη φωτιά που έχει πολλές εστίες.

Στην Κερατέα από την πρώτη στιγμή υπήρξε τεράστια κινητοποίηση και αυτή την ώρα επιχειρούν 138 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, 36 οχήματα, 8 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη. Γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού από  τα εναέρια μέσα την ώρα που οι ισχυροί άνεμοι να πνέουν με ριπές 9 μποφόρ.

Μέχρι στιγμής έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν έξι οικισμοί. Το 112 έστειλε μήνυμα που καλεί τους κατοίκους που βρίσκονται στις περιοχές Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα, Πανόραμα Κερατέας να απομακρυνθούν προς Λαύριο μέσω της ΠΕΟ Αθηνών-Λαυρίου.

Λίγο αργότερα νέο μήνυμα από το 112 καλούσε πάλι τους κατοίκους από το Μαρκάτι, αλλά και από τον Αγιο Γεώργιο Θωρικού να απομακρυνθούν μέσα της ΠΕΟ Αθηνών-Λαυρίου προς το Λαύριο.

Ακολούθησε και άλλο μήνυμα από το 112 που καλεί τους κατοίκους του Άγ. Κωνσταντίνου Λαυρίου να απομακρυνθούν μέσω Καμάριζας προς Λαύριο.

 

Στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτοι οικισμοί, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν την επιχείρηση κατάσβεσης.

   

Εξαιτίας της φωτιάς πραγματοποιούνται εκτροπές στην κυκλοφορία:

στην παλαιά Λεωφόρο Λαυρίου και Λεωφόρο Πλάκας  από την πλευρά Τογάνι
στην παλαιά Λεωφόρο Λαυρίου  και Λεωφόρο Πλάκας από είσοδο για Μαρκάτι
στη Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου και λεωφόρο Καραμανλή 
στη Λεωφόρο Λαυρίου και Καμαρίζη
στην Επαρχιακή οδό Κερατέας – Αναβύσσου και παλαιά λεωφόρο Λαυρίου

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom