Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ: Εικόνες αθλιότητας από την εφημερία του νοσοκομείου


Σκληρή η πραγματικότητα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, στη διάρκεια της εφημερίας στα επείγοντα, το βράδυ της Δευτέρας.

Την ίδια ώρα που ο υπουργός Υγείας εμφανιζόμενος σε τηλεοπτικό σταθμό προσπαθούσε να παρουσιάσει μια «μαγική εικόνα» στον χώρο της Υγείας, λέγοντας ότι οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών γίνονται από κάποιες συνδικαλιστικές μειοψηφίες ενώ δεν υπάρχουν προβλήματα, η εικόνα από την εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας, που εφημέρευε την ίδια ώρα, έρχεται να τον διαψεύσει.

Ασθενείς στοιβαγμένοι στα επείγοντα, για ώρες σε φορεία μέσα στα ιατρεία και στους διαδρόμους, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους τραυματιοφορείς και το προσωπικό ασφαλείας να τρέχουν πανικόβλητοι για να αντεπεξέλθουν. 

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με καταγγελία, ότι για κάποιο διάστημα δεν υπήρχε καν κενή παροχή οξυγόνου για ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα.

Σε δήλωσή της η Μαίρη Αγρογιάννη, γιατρός στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και γγ της ΕΙΝΑΠ, αναφέρει τα εξής:

«Απέναντι σε αυτή την άθλια κατάσταση κινητοποιούμαστε, κύριε Γεωργιάδη. Για να έχουν οι ασθενείς μας αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας. Για να μην αγωνιούμε σε κάθε εφημερία γιατί οι ασθενείς κινδυνεύουν λόγω των απαράδεκτων συνθηκών που η τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν δημιουργήσει. Κι αν όντως θεωρείτε ότι είμαστε το 0,33%, μάλλον πρέπει μετρήσετε καλύτερα. 

Και σε περίπτωση που δεν το ξέρετε, στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής χθες τα χειρουργεία δεν έγιναν κανονικά, ούτε με την κανονικότητα του 70% των ανοιχτών αιθουσών. 

Τα τακτικά χειρουργεία αναβλήθηκαν γιατί οι αναισθησιολόγοι συμμετείχαν στη στάση εργασίας και την κινητοποίηση μαζί με τους υπόλοιπους γιατρούς. Για να διεκδικήσουμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 

Γιατί δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν χιλιάδες χειρουργεία σε αναμονή. Γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο να βλέπουμε τέτοιες εικόνες στα επείγοντα των νοσοκομείων και αυτό να θεωρείται κανονικότητα».

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom