Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Δολοφονία Καραϊβάζ: Έρευνα για μεγάλα χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς των εκτελεστών


Αύριο Τετάρτη (26/6) ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.Οι Αρχές αναζητούν ποσά που πιθανόν να σχετίζονται με αμοιβή που έλαβαν οι δράστες μετά τη δολοφονία του.

Όπως είναι γνωστό, για τη δολοφονία του δημοσιογράφου έχουν ήδη προφυλακιστεί δύο αδέρφια. Το νέο «όπλο» με βάση το οποίο οι Αρχές ελπίζουν να οδηγηθούν ακόμη και στους ηθικούς αυτουργούς της εκτέλεσης του δημοσιογράφου, είναι η άρση του τραπεζικού απορρήτου στους λογαριασμούς τους.

Ερευνάται με αυτόν τον τρόπο αν υπάρχουν μεγάλα χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς τους, αλλά και η προέλευσή τους, αν αυτά πιστοποιηθεί πως υπάρχουν. Οι κατηγορούμενοι θα κληθούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων που θα βρεθούν στους λογαριασμούς τους με τους ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν πως, μέρος αυτών, είναι πιθανό να είναι η αμοιβή που έλαβαν μετά τη δολοφονία του Καραϊβάζ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα ζητηθεί δικαστική συνδρομή, προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιοι κρύβονται πίσω από τυχόν εμβάσματα που θα αποκαλύψει η έρευνα.

Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία

Οι αρχές είχαν συλλάβει τους δύο κατηγορούμενους στις 28 Απριλίου 2023. Πρόκειται για δύο αδέρφια, σήμερα 41 και 49 ετών που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Και οι δύο κατηγορούμενοι έχουν αρνηθεί την ενοχή τους κατά τις απολογίες τους στον ανακριτή, μετά τη σύλληψή τους, ενώ, απορρίπτοντας το αίτημά τους να αφεθούν ελεύθεροι με όρους ή μέσα επιτήρησης, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τους είχε χαρακτηρίσει ιδιαίτερα επικίνδυνους.

Πώς δολοφόνησαν τον Γιώργο Καραϊβάζ

Στο ίδιο βούλευμα, περιγράφονται αναλυτικά όσα έγιναν την ημέρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου. «...Προσέγγισαν τον Γιώργο Καραϊβάζ και πυροβόλησαν, επανειλημμένα, εναντίον του με πιστόλι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Γεωργίου Καραϊβάζ» έγραφε το βούλευμα, προσθέτοντας: «Αμέσως μετά οι δύο δράστες επιβιβάσθηκαν σε μοτοσυκλέτα τύπου scooter και κινούμενοι επί της οδού Θέμη Άννινου, με κατεύθυνση προς την οδό Γεωργίου Παπανδρέου, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση από το σημείο της δολοφονίας. Οι δράστες, οδηγός και συνοδηγός φορούσαν ο μεν οδηγός μπουφάν, σκούρου χρώματος και κράνος μηχανής, γκρι χρώματος με αμύρη ζελατίνα, ο δε συνοδηγός σκούφο, μαύρου χρώματος, μαύρη μάσκα προστασίας στο πρόσωπο και μαύρα γυαλιά ηλίου».

Οι δράστες πυροβόλησαν 19 φορές εναντίον του δημοσιογράφου με ένα εννιάρι πιστόλι.

Ακολούθως στο βούλευμα περιγράφονται μαρτυρίες και στοιχεία της δικογραφίας που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο κατηγορουμένων, ενώ περιγράφονται και συνομιλίες που είχαν μετά τη δολοφονία οι οποίες δείχνουν την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν άλλοθι για την παρουσία τους στην περιοχή του Αλίμου τις κρίσιμες ώρες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. 

Μαρίνος Αλειφέρης - Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom