Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Νέες παρεμβάσεις την Τετάρτη σε «Intrum» και «DoValue» ενάντια σε πλειστηριασμούς

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Νέα κινητοποίηση αύριο, Τετάρτη 21/6, στην «DoValue» στις 11 π.μ. ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών πραγματοποιούν σωματεία και μαζικοί φορείς. Αυτήν τη φορά κινητοποιούνται από Καισαριανή και Ηλιούπολη, ενώ κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια τους πλειστηριασμούς.

Για τον ίδιο λόγο κινητοποίηση θα γίνει αύριο και στην εταιρεία «Intrum» (στο «Ερρίκος Ντυνάν») στις 8.30 π.μ.

Στην «DoValue» (Κύπρου 27, σταθμός ΗΣΑΠ «Καλλιθέα») η κινητοποίηση στρέφεται ενάντια σε πλειστηριασμούς δύο σπιτιών, ενός συνταξιούχου στην Καισαριανή και μιας εργαζόμενης στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Ηλιούπολης. 

Καλούν μεταξύ άλλων το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καισαριανής. Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων δήμου Ηλιούπολης έχει προκηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας (10 π.μ. - λήξη της βάρδιας), «ώστε μαζικά και οργανωμένα να σταθούμε στο πλευρό της συναδέλφισσας και να μην επιτρέψουμε να χάσει το σπίτι της» και δίνει ραντεβού στις 10.15 π.μ. έξω από το δημαρχείο, όπου θα υπάρχει πούλμαν για τη μετάβαση στην «DoValue». Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης - Δάφνης - Υμηττού.

Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση στην «Intrum» καλεί η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας καθώς «το σπίτι ενός από εμάς, ενός γονιού από το Δήμο μας, βγαίνει σε πλειστηριασμό. Ακόμη καλούν το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, η Ομάδα Γυναικών Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας.

Στις κινητοποιήσεις καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) τονίζοντας: «Υπερασπιζόμαστε την λαϊκή κατοικία και την επαγγελματική στέγη που προσφέρεται βορά στις εταιρείες διαχείρισης με στόχο την τροφοδότηση των τραπεζών με ζεστό χρήμα».

Σε μαζική συμμετοχή καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) η οποία τονίζει: «Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κάτω τα χέρια απ' του λαού το βιος».

Η Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια τους πλειστηριασμούς σημειώνει:

«Οι εταιρίες διαχείρισης συνεχίζουν απρόσκοπτα την επίθεση στα λαϊκά νοικοκυριά, στηριζόμενες στο άδικο ληστρικό νομοθετικό πλαίσιο που οι κυβερνήσεις έφτιαξαν για να εξασφαλίσουν τεράστια κέρδη στους τραπεζικούς ομίλους και τα funds.

Αυτοί, Κυβερνήσεις, όμιλοι, ΕΕ, μετράνε τα κέρδη, εμείς τις ζωές μας και την αξιοπρεπή διαβίωση του λαϊκού νοικοκυριού.

Απέναντι σε αυτή την αδικία ορθώνουμε τοίχος υπεράσπισης του λαού. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις μέσα από την οργάνωση και την πάλη, να γίνει νόμος το δίκιο μας. Η κατοικία είναι δικαίωμα και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το στερήσει.

Απαιτούμε:

  • Την αναστολή όλων των πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών.

  • Διαγραφή τόκων και επιτοκίων

  • Κούρεμα του εναπομείναντος κεφαλαίου

  • Ρυθμίσεις χωρίς προκαταβολές και δόσεις που να μπορεί ο δανειολήπτης να καλύπτει.

  • Κούρεμα πράσινων δανείων και επαναρύθμιση με πάγωμα των επιτοκίων και μικρότερες δόσεις.

  • Λαϊκή στέγη σύγχρονη, φθηνή για όλο τον λαό.

Όλοι στον αγώνα κανένας μόνος απέναντι στα κοράκια. Είμαστε οι πολλοί έχουμε το δίκιο».

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom