Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Αγρίνιο: Πρωτόδικη καταδίκη τριών γιατρών για το θάνατο του 17χρονου Σπύρου Μπάθα


Απόφαση καταδίκης τριών γιατρών, για ανθρωποκτονία από αμέλεια, για το θάνατο του 18χρονου Σπύρου Μπάθα έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου.Στο εδώλιο κάθισαν 21 υγειονομικοί ενώ την ενοχή τεσσάρων πρότεινε ο Εισαγγελέας στην αγόρευση του.

Σήμερα, 29 Ιουνίου 2023, ήταν η ημέρα της ανακοίνωσης και μόνο της απόφασης της εκδίκασης σε πρώτο βαθμό της πολύκροτης υπόθεσης του τραγικού θανάτου του 17χρονου Σπύρου Μπάθα, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο Αγρινίου, όπου νοσηλευόταν μετά από τροχαίο ατύχημα. Καταδικάστηκαν δύο ιατροί σε διετή ποινή φυλάκισης και ένας ακόμη σε τετραετή ποινή.


Ο αδικοχαμένος νέος κατέληξε στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου μεταφέρθηκε για νοσηλεία μετά από τροχαίο που συνέβη το μεσημέρι της 25ης Μαΐου 2017 στην εθνική οδό κοντά στην πόλη.


Ο τρόπος που επήλθε ο θάνατος του και οι καταγγελίες για ιατρική αμέλεια προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και έλαβε χώρα τότε μέχρι και κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο.


Οι γονείς του Σπύρου, μαθητή τότε του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, υποστήριξαν πως υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί από εμπλεκόμενους στο περιστατικό ιατρούς του νοσοκομείου Αγρινίου και προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.


Ο πατέρας του 17χρονου μάλιστα έστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας ζητώντας του να παρέμβει και να βάλλει τέλος στην «ανεπάρκεια και τη συγκάλυψη στο Νοσοκομείο Αγρινίου, για να μη συνεχίσουμε να θρηνούμε κι άλλον».


Η διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου και η 6η ΥΠΕ υποσχέθηκαν πως θα διαλευκάνουν την υπόθεση και θα δρομολόγησαν την διενέργεια ΕΔΕ.


Η δίκη ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, έπειτα από τέσσερις αναβολές και πέντε χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του 17χρονου.


Σήμερα ανακοινώθηκε η πρωτόδικη απόφαση και αναμένεται πλέον η συνέχεια της ποινικής διαδικασίας καθώς αναμένεται οι γιατροί να προσφύγουν στο Εφετείο…


https://www.agrinionews.gr/


Διαβάστε σχετικάΑΓΡΙΝΙΟ: Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου Σπύρου Μπάθα:«Θα κυνηγήσω τους γιατρούς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom