Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Χαλκιδική: 16χρονη έσωσε από πνιγμό 10χρονο, που είχε καταπιεί 3 κομμάτια αγγούρι


Μια 16χρονη, η οποία είναι και εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών, κατάφερε να σώσει έναν 10χρονο από πνιγμό στο Πευκοχώρι, στην Χαλκιδική.

Η 16χρονη Μαρία βρισκόταν στην περιοχή για να περάσει το Σαββατοκύριακό της όταν ξαφνικά δίπλα της ένα παιδί πνιγόταν και χρειαζόταν βοήθεια. Η ίδια δεν έχασε την ψυχραιμία της και παρενέβη αμέσως.

Στον λαιμό του παιδιού είχαν σταθεί τρία κομμάτια αγγούρι και η Μαρία με τις κατάλληλες κινήσεις κατάφερε να αποφράξει το σημείο. Το παιδάκι σώθηκε και ευχαρίστησε την 16χρονη που έγινε ο φύλακας άγγελός του.

Η ανάρτηση του «Kids Save Lives» για το περιστατικό

Σε ανάρτησή της η οργάνωση «Kids Save Lives» αναφέρει για το περιστατικό τα εξής:

«Στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής κλήθηκε ο ιδιώτης γιατρός της κοινότητας (Κωνσταντίνος Λαζαρίδης), για να αντιμετωπίσει μια επείγουσα πνιγμονή από ξένο σώμα!!

Η 16χρονη Μαρία που είναι και η μικρότερη εκπαιδεύτρια της Ευρώπης έτρεξε μαζί του, αντέδρασε άμεσα μαζί με τον πατέρα της και με χτυπήματα στην πλάτη και κοιλιακές ώσεις (μανούβρα heimlich), έκαναν το ξένο σώμα να βγει προς τα έξω.

Φαίνεται πως το 10χρονο αγόρι είχε καταπιεί 3 κομμάτια αγγούρι. Η Μαρία γνωρίζει πολύ καλά πώς να αντιδράσει σε τέτοιες επείγουσες καταστάσεις τα τελευταία 7 χρόνια, καθώς κάλεσε το KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές να εκπαιδεύσει το σχολείο της πριν καν κλείσει τα 10 έτη».

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom