Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Έκρυβε ηρωίνη αξίας 330.000 ευρώ στο σπίτι του - «Δεν είναι δική μου, μου την έστησαν», υποστήριξε ο κατηγορούμενος


Έκρυβε πολλά δέματα ηρωίνης, μέσα στο σπίτι του. Μία ποσότητα του «λευκού θανάτου» που ήταν τεράστια και μετά την πώλησή της θα μπορούσε να αποφέρει περισσότερα από 330.000 ευρώ.

Το enikos.gr αποκαλύπτει την κατάθεση ενός αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σχετικά με την έρευνα.

του Μίλτου Σακελλάρη

Επίσης αναφέρεται στο πώς «μυστικοί» αστυνομικοί από την συμπρωτεύουσα κατάφεραν να φτάσουν στον… Κορυδαλλό του Πειραιά και να συλλάβουν έναν άνδρα, ο οποίος εκτός από ηρωίνη είχε κρύψει στη μονοκατοικία του και ποσότητες κάνναβης.

«Υπηρετώ στο Τμήμα Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 20ημέρου περιήλθαν στην Υπηρεσία μας πληροφορίες ότι το άτομο με στοιχεία… που διαμένει σε μονοκατοικία, έχει στην κατοχή του μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες διακινεί σε έτερα άτομα- συνεργάτες του στον Νομό Αττικής και κυρίως σε περιοχές της Δυτικής Αττικής», ανέφερε αρχικά ο ένας από τους αστυνομικούς που ασχολήθηκε με τις έρευνες.

Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης ο άνδρας αλβανικής καταγωγής είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές κατά το παρελθόν για παράβαση του νόμου περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία

«Την 20η Ιουνίου 2023 περί ώρα 10:30 με τη συνδρομή Δικαστικού Λειτουργού μεταβήκαμε στην οικία του για τη διενέργεια έρευνας αυτής και των χώρων εντός και πέριξ του περιστοιχισμένου προαυλίου. 

Σε σχετικές ερωτήσεις μας εάν έχει στην κατοχή του και αποκρύπτει ποσότητες ναρκωτικών ανέφερε ότι τυχόν ποσότητες ναρκωτικών που θα βρεθούν εντός της οικίας του είναι δικές του, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι η ανεύρεση τυχόν ναρκωτικών εξωτερικά της οικίας του δεν του ανήκουν και πιθανόν να τα έχουν τοποθετήσει άτομα με τα οποία είναι σε διαμάχη και θέλουν να τον ενοχοποιήσουν. 

Ωστόσο δεν γνωστοποίησε στοιχεία των ατόμων με τα οποία βρίσκεται σε διαμάχη και τους λόγους που έχει στοχοποιηθεί από αυτά», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο αστυνομικός που ασχολήθηκε με τις έρευνες, ανέφερε πως η τιμή αγοράς της ηρωίνης μεγάλης περιεκτικότητας καθαρότητας τη δεδομένη χρονική στιγμή ανέρχεται σε 18.000 ευρώ το κιλό.

Ο κατηγορούμενος που συνελήφθη από τους αστυνομικούς υποστήριξε πως «μένω στην περιοχή του Κορυδαλλού με την σύντροφό μου και τα πέντε ανήλικα τέκνα μας. Επιπλέον, φιλοξενούμε στην οικία μας τη μητέρα μου και τα δύο μικρότερα ανήλικα αδέλφια μου, καθότι ο πατέρας μου βρίσκεται στη φυλακή για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Είμαι περιστασιακός χρήστης. 

Όσον αφορά στην ποσότητα ηρωίνης που βρέθηκε περιμετρικά της οικίας μου δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχω καμία σχέση. Δεν είναι δική μου και δεν γνωρίζω πώς βρέθηκε εκεί

Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται εξωτερικά του αύλειου χώρου της οικίας μου και εκεί μπορεί να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε. Υποψιάζομαι ότι ενδεχομένως τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο μέρος από άλλα άτομα, με τα οποία έχω προσωπικές διαφορές και οι οποίοι θέλουν να μου κάνουν κακό. Δεν θέλω να κατονομάσω κάποιον/ κάποιους, καθότι φοβάμαι για την σωματική μου ακεραιότητα».

Γιάννης Λύρας
Ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας

«Θα χαρακτήριζα την απόφαση την απόφαση της κυρίας Ανακρίτριας με την αντίστοιχη γνωμοδότηση της κυρίας Εισαγγελέως ως ένα ιστορικό βήμα αλλά και απάντηση προς πάσα κατεύθυνση. Πολλοί άνθρωποι -κατηγορούμενοι έρχονται αντιμέτωποι με στημένες δικογραφίες όχι απαραίτητα με τη γνώση των διωκτικών Αρχών. 

Έτσι και εδώ η μεγάλη πραγματικά ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών «φυτεύτηκε» από επιτήδειους με σκοπό να εξασφαλιστεί σε κάποιον πραγματικό διακινητή είτε η ελευθέρια είτε μια ελαφρυντική περίσταση! 

Ευτυχώς διεγνώσθη έγκαιρα η απουσία αντικειμενικής σύνδεσης του με τις ναρκωτικές ουσίες και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους», δήλωσε στο enikos.gr ο δικηγόρος, Γιάννης Γλύκας.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom