Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Πέθανε ο Γιάννης Δοντάς, παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού


Θλίψη στον Παναθηναϊκό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του για τον παλαίμαχο άσο Γιάννη Δοντά, ο οποίος άφησε σήμερα το απόγευμα ξαφνικά την τελευταία του πνοή.

Ο Γιάννης Δοντάς, ο οποίος αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό από το 1982 μέχρι το 1986, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών βυθίζοντας σε θλίψη ολόκληρη την οικογένεια των πρασίνων.

Ο Γιάννης Δοντάς έγραψε τη δική του ιστορία με το Τριφύλλι, όπου αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια, καλύπτοντας τη θέση του δεξιού μπακ.

Συμμετείχε επίσης στον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1985 απέναντι στη Λίβερπουλ, όπου κέρδισε τον θαυμασμό των αντιπάλων καθώς μετά τη λήξη του πρώτου αγώνα στο Άνφιλντ ο Κένι Νταγκλίς λέγεται πως τον περίμενε στη φυσούνα για να τον συγχαρεί για το καθαρό του παιχνίδι.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου έμεινε από το 1976 έως το 1982, ενώ έκλεισε την καριέρα του στον Διαγόρα Ρόδου.

Ο Γιάννης Δοντάς ήταν παντρεμένος κι αφήνει πίσω του την σύζυγό του κι έναν γιο.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

"Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποχαιρετάει με οδύνη τον Γιάννη Δοντά, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών.

Ο Γιάννης Δοντάς γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα και πρωτοέπαιξε επαγγελματικά ποδόσφαιρο στον Απόλλωνα Αθηνών, προτού τον αποκτήσει ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι του 1982.

Αγωνίστηκε επί μία τετραετία στο Τριφύλλι, κατακτώντας δύο νταμπλ και καταγράφοντας 44 συμμετοχές και δύο γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ έπαιξε και σε έξι παιχνίδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του."

Θερμά συλλυπητήρια κι από εμάς στην οικογένειά του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom