Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Γαλλία: Νεκρός 19χρονος διαδηλωτής - Έπεσε από ταράτσα κτιρίου (φωτο)


Ένας 19χρονος σκοτώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Γαλλία όταν πήδηξε από κτίριο κατά την διάρκεια των ταραχών. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η τηλεόραση BFM, επικαλούμενη το την εισαγγελία της Ρουέν, στη βόρεια Γαλλία.

Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο Rtl, πρόκειται για έναν 19χρονο, που συμμετείχε σε διαδήλωση και που έπεσε από ύψος πέντε μέτρων στο κενό, ενώ βρισκόταν στην ταράτσα ενός σούπερ μάρκετ σε προάστιο της Νορμανδίας στη Γαλλία. Παράλληλα σήμερα, λεηλατήθηκαν καταστήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός καταστήματος της Apple στο Στρασβούργο.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ρουέν και κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρός, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του δεν αφήνει ελπίδες.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατεβάζει τεθωρακισμένα λόγω των ταραχών που συγκλονίζουν τη Γαλλία μετά τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ από σφαίρα αστυνομικού.

Ο δράστης συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας έγιναν 667 συλλήψεις.

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν ανακοίνωσε σήμερα την ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των βίαιων επεισοδίων.

Θα αναπτυχθούν επίσης «πρόσθετες κινητές δυνάμεις», ανέφερε το γραφείο της πρωθυπουργού στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι «εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας (..) που ενδέχεται να ελλοχεύουν κινδύνους για τη δημόσια τάξη ανάλογα με τις καταστάσεις ανά περιοχή» θα ακυρωθούν.

Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν μέρος των μέτρων που εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της διυπουργικής επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων που συνεδρίασε το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών υπό την ηγεσία του προέδρου Μακρόν.

Επίσης η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από τους νομάρχες, τους περιφερειάρχες, δημόσιες συγκοινωνίες λεωφορεία και τραμ να σταματήσουν τα δρομολόγια σε όλη τη Γαλλία από τις 21:00, τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας), μετά από τρεις νύχτες ταραχών που προκλήθηκαν από τον θάνατο ενός εφήβου από αστυνομικό, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο υπουργός τους ζήτησε επίσης να εφαρμόζουν «συστηματικά τις εντολές που απαγορεύουν την πώληση και μεταφορά» πυροτεχνημάτων, κουτιών βενζίνης, και άλλων εύφλεκτων και χημικών προϊόντων.

Να σημειωθεί ότι δήμαρχος Μασσαλίας αποφάσισε την απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων σήμερα, έπειτα από την χθεσινή νύχτα ταραχών σε ολόκληρη την Γαλλία, ανακοίνωσαν οι αρχές της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της χώρας. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα σταματήσουν την κυκλοφορία τους στις 19.00.



https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom