Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Δύο τρένα στην ίδια γραμμή στη Λάρισα - Διαψεύδει ο ΟΣΕ παρ’ ολίγον σύγκρουση


Ο ΟΣΕ διαψεύδει το δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας στη Λάρισα, σχετικά με παρ’ ολίγον σύγκρουση τρένων. Όπως ανέφεραν πηγές του ΟΣΕ, τα δύο τρένα ήταν στην ίδια γραμμή και ήταν σε διαδικασία ζεύξης του ενός συρμού στον άλλον, προκειμένου να κινηθούν ως ένας συρμός με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της ζεύξης, άγνωστος τράβηξε φωτογραφία και στη συνέχεια παρουσιάστηκε ως παρ’ ολίγον σύγκρουση των δύο τρένων.

Για μια νέα τραγωδία που θα μπορούσε να είχε συμβεί, όπως αυτή με τη μετωπική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, έκανε λόγο το τοπικό μέσο larissanet.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αμαξοστοιχίες σταμάτησαν λόγω της έγκαιρης αντίδρασης των μηχανοδηγών, αλλά και λόγω των χαμηλών ταχυτήτων που υποχρεωτικά τηρούν μέσα στην πόλη.

Το περιστατικό συνέβη στις 8 το απόγευμα της Τετάρτης στο σταθμό του Μεζούρλου στη Λάρισα, όταν δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες, η μία μόλις είχε ξεκινήσει προς Αθήνα και η άλλη έφτανε στο σταθμό, με χαμηλή ταχύτητα, βρέθηκαν στην ίδια γραμμή και κινδύνευσαν να συγκρουστούν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλο τοπικό μέσο, το onlarissa.gr το οποίο επικοινώνησε με τον σταθμάρχη Γιώργο Ζήντρο αναφέρει πως επρόκειτο για «δύο τρένα έκαναν ελιγμούς για να “δέσουν” και να φύγουν για Θεσσαλονίκη. Ήταν δύο προαστιακοί που θα δένονταν για να φύγουν μαζί για τη Θεσσαλονίκη. Αυτό είθισται να γίνεται στη συγκεκριμένη περιοχή. Εννοείται πως δεν υπήρχαν επιβάτες μέσα…».

Το ίδιο μέσο κάνει λόγο για «λανθασμένο συναγερμό» και για «αναστάτωση».

https://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom