Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Ηλεία: Διάσταση για το «έγκλημα» της Εφύρας - Συγγενείς και φίλοι είναι πεπεισμένοι για δολοφονία


Ο διασταλτικός τρόπος που προσεγγίζεται ιατροδικαστικά ο θάνατος του 68χρονου Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου στην Εφύρα Ηλείας, πριν από 9 μήνες, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις σε διάφορα επίπεδα.

Οπως αποκάλυψε χθες η «Πελοπόννησος», υφίσταται το ενδεχόμενο να αυτοτραυματίσθηκε ο συνταξιούχος και να μην έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας, κάτι που αιφνιδίασε την Αστυνομία αλλά και το συγγενικό του περιβάλλον.

Πηγές των Διωκτικών Αρχών υπενθύμιζαν στην «Π» ότι ο νεκρός άνδρας έφερε διαπιστωμένα 40 τραύματα στο κεφάλι και τον αυχένα κι αυτό δεν προσπερνιέται εύκολα.

Ιατροδικαστικά, ωστόσο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αυτοτραυματισμού και επακόλουθης αιμορραγίας και γι’ αυτό βρέθηκε από τον αδελφό του και τον ανιψιό του μέσα σε λίμνη αίματος! Προς την ίδια κατεύθυνση έχει κινηθεί, μέχρι τώρα, το σύνολο των ερευνών της ΕΛΑΣ.

Πληροφορίες της «Π», μετά τις τοξικολογικές εξετάσεις, αναφέρουν ότι είναι προς παράδοση στην ΕΛ.ΑΣ. (αν δεν έχει παραδοθεί ήδη) η ιατροδικαστική έκθεση του Α. Γκότση, που θα τύχει σχετικής αξιοποίησης.

Έχουν περάσει σχεδόν οκτώ μήνες και ακόμα ένα μυστήριο πλανάται γύρω από τον θάνατο του 68χρονου άνδρα. Όλο αυτό το διάστημα, η αστυνομία δουλεύει αθόρυβα την υπόθεση προσπαθώντας να βρει την άκρη του νήματος. Οι μαρτυρίες πολλές και οι καταθέσεις ακόμα περισσότερες, κάποιες από αυτές αντιφατικές.

Ποια ήταν άραγε τα κίνητρα; Ποιος ήθελε νεκρό τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο; Ποιοι θέλουν να φανεί ως αυτοκτονία; Μπορεί ο ίδιος να χτύπησε 40 ολόκληρες φορές τον ίδιο του τον εαυτό; Κι ακόμα κι αν έγινε αυτό, το αντικείμενο που χρησιμοποίησε για να κάνει κακό στον εαυτό του, που βρίσκεται; Δεν γίνεται να το εξαφάνισε ο ίδιος λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή…

Τα παραπάνω ερωτήματα βασανίζουν ακόμα και σήμερα την οικογένεια του άτυχου άνδρα που ψάχνει απαντήσεις για το τι συνέβη πραγματικά εκείνη τη μοιραία νύχτα, ειδικά από τη στιγμή που τα τελευταία 24ωρα έχει επανέλθει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η εγκληματική εκδοχή απομακρύνεται, αν όχι εκμηδενίζεται, με βάση το ιατροδικαστικό πόρισμα που προκύπτει -συνδυαστικά- με τις τοξικολογικές εξετάσεις στα εργαστήρια της Αθήνας.

Προέκυψε ότι το θύμα έπαιρνε ψυχοφάρμακα και το ιατροδικαστικό πόρισμα του Ανδρέα Γκότση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «είναι εφικτός ο αυτοτραυματισμός του 68χρονου, ο οποίος στη συνέχεια εξέπνευσε από αιμορραγία».

Τις πρώτες μέρες, μετά το «φονικό», η τοπική Αστυνομία είχε βάλει στο κάδρο της υπόθεσης 2 άτομα από το κοντινό περιβάλλον του άτυχου άνδρα, τα οποία χαρακτηρίζονταν «ύποπτα» για τη δολοφονία. Είχε διαρρεύσει, μάλιστα, μετά από πολύωρες καταθέσεις ότι είχαν υποπέσει σε αντιφάσεις.

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος βρέθηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος από τον αδελφό του και τον ανιψιό του, που ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ., ενώ στο σημείο είχε σπεύσει και ο ιατροδικαστής Πατρών, Α. Γκότσης, που ως επίσημη αιτία θανάτου αναφέρει τις κακώσεις στο κεφάλι και στον αυχένα, αποκλείοντας το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Σήμερα, η επιστήμη απομακρύνεται από το ενδεχόμενο του φόνου, την ίδια στιγμή που η ΕΛΑΣ κάνει την ανάλογη «προσαρμογή» στην υπόθεση, χωρίς όμως ο «φάκελος» να έχει κλείσει ακόμη…

https://pelop.gr/ & https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom