Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει την κοινή προσπάθεια των σωματείων ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση της ΕΡΤ3


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) στηρίζει τις προειδοποιητικές στάσεις εργασίας που κήρυξαν για την ΕΡΤ3 τα πρωτοβάθμια σωματεία ΠΑΣΥΜΗΤΕ – ΠΣΥΠΕΡΤ – ΕΕΕΡΤ – ΣΕΚΟΧΕΡΤ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ & ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΜΕ.

Όλοι οι εργαζόμενοι/-ες στην ΕΡΤ παρακολουθούμε με αγωνία τη συρρίκνωση του προγράμματός της ΕΡΤ3 και τον κεντρικό σχεδιασμό, που δεν περιέχει ξεκάθαρη προοπτική για τον τρίτο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας.

Είναι ενδεικτικό ότι, μόνο τον τελευταίο μήνα, στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις της 21ης Μαΐου και της 25ης Ιουνίου, η ΕΡΤ3 περιορίστηκε στην αναμετάδοση του προγράμματος του ERTnews, ενώ δεν διαφοροποιήθηκε το πρόγραμμά της σε έκτακτα γεγονότα.

Οι εργαζόμενοι/-ες στην ΕΡΤ3 διεκδικούν:

  • Ενίσχυση της φυσιογνωμίας και των χαρακτηριστικών του τηλεοπτικού προγράμματος της ΕΡΤ3, με πολυθεματικό περιεχόμενο, ενημερωτικό, πολιτιστικό, μορφωτικό, ψυχαγωγικό, αθλητικό, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού με την ανάπτυξη εσωτερικών παραγωγών και ντοκιμαντέρ.

  • Προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

  • Αναβάθμιση των χώρων μοντάζ, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

  • Ενίσχυση όλων των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ σε μέσα και προσωπικό.

  • Αναβάθμιση των δύο ραδιοφωνικών σταθμών, 102 FM και 95.8 FM με διεύρυνση της εμβέλειάς τους.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και τα σωματεία εργαζομένων στην ΕΡΤ, καλούν τη διοίκηση της ΕΡΤ  να δώσει απαντήσεις για τον σχεδιασμό της αναφορικά με τον ρόλο και την προοπτική της ΕΡΤ3.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν δυναμικά στις στάσεις εργασίας που έχουν προκηρύξει τα πρωτοβάθμια σωματεία: 

  • την Τετάρτη 28 Ιουνίου, από τις 12.00 έως τις 15.00,

  • την Πέμπτη 29 Ιουνίου, από τις 16.00 έως τις 19.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom