Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Πατέρας Αντώνιος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για τις ασέλγειες

Η απολογία του διήρκησε περίπου 4 ώρες - Ποιοι όροι του επιβλήθηκαν

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκεο πατέρας Αντώνιος ο οποίος απολογήθηκε σήμερα στην 22η ανακρίτρια για κακουργηματική κατηγορία που τον θέλει να έχει κακοποιήσει σεξουαλικά δυο νέους, 19 και 15 ετών, οι οποίοι βρέθηκαν σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» σε χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο ιερέας κατείχε τα ηνία της.

Οι όροι που επιβλήθηκαν στον κατηγορούμενο ιερέα με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα είναι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εγγύηση 10.000 ευρώ και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η απολογία του πατρός Αντωνίου διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες. Ο ιερέας έφτασε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων νωρίς το πρωί. Ως μάρτυρες υπεράσπισής του στην ανάκριση κατέθεσαν περί τα 20 πρόσωπα ανάμεσά τους και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή καθώς και πέντε τουλάχιστον φιλοξενούμενοι σε δομές της ΜΚΟ. Η πρεσβυτέρα κατέθεσε σήμερα στην ανακρίτρια, ενώ οι υπόλοιποι είχαν εξεταστεί τις προηγούμενες ημέρες.

Όλοι υπερασπίστηκαν τον κατηγορούμενο ιερέα και αντέκρουσαν την κατηγορία που του έχει απαγγελθεί με τους φιλοξενούμενους μάλιστα σε δομές της ΜΚΟ να υποστηρίζουν κατά πληροφορίες στις καταθέσεις τους πως ο 19χρονος που πρώτος κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για σεξουαλική κακοποίηση είχε επιχειρήσει να πείσει και τους ίδιους να τον καταγγείλουν, αν και γνώριζε ότι εκείνος δεν είχε κάνει τίποτα σε βάρος τους.

Ενώπιον της ανακρίτριας ο πατέρας Αντώνιος αρνήθηκε την σε βάρος του κατηγορία όπως είχε κάνει άλλωστε και στο στάδιο της εισαγγελικής διερεύνησης της υπόθεσης. 

Πλέον, των ισχυρισμών του για «κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα με τη σύμπραξη καλοθελητών που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού», ο ιερέας φέρεται πως επιχείρησε να πλήξει την αξιοπιστία των καταγγελλόντων (και) με βίντεο που προσκόμισε δια των δικηγόρων του στην ανακρίτρια.

Το βίντεο αυτό, σύμφωνα με την πλευρά του ιερά, αποδεικνύει ότι την ημέρα που ο 19χρονος τον κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίηση του, ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε άλλο σημείο όπως και ο νεαρός άνδρας. 

«Είχε έντονη παραβατική συμπεριφορά» φέρεται να ανέφερε, μεταξύ άλλων, για τον 19χρονο στην ανακρίτρια ο πατέρας Αντώνιος όταν η δικαστική λειτουργός τον ρώτησε για ποιο λόγο ο νεαρός άνδρας να τον καταγγείλει για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα.

Εμμένοντας στη «παραβατική συμπεριφορά του καταγγέλλοντα» ο ιδρυτής της ΜΚΟ φέρεται ακόμη να επικαλέστηκε κατά την απολογία του φωτογραφίες που δείχνουν τον νεαρό άνδρα να διάγει πολυτελή βίο, γεγονός που κατά τον κατηγοορύμενο, αποτελεί ένδειξη ότι ο 19χρονος ενδεχομένως χρηματίστηκε.

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας Αντώνιος και επτά πρώην συνεργάτες του στην Κιβωτό του Κόσμου αντιμετωπίζουν και πλημμεληματικές κατηγορίες για σωματικές κακοποιήσεις ανηλίκων σε δομές της ΜΚΟ, πλην όμως το σκέλος αυτό της δικογραφίας έχει διαχωριστεί από το κακούργημα για το οποίο διεξάγεται ανάκριση και αναμένεται να δικαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο από Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Βασιλική Κόκκαλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom