Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου ολοκληρώθηκε για 3η χρονιά με μεγάλη επιτυχία! (φωτο)


Πάνω από 1.000 θεατές και πολλοί επίσημοι καλεσμένοι του κινηματογραφικού χώρου παρακολούθησαν φέτος τις τρεις ημέρες προβολών του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Αγρινίου "Οι Μονόλογοι της Λήδας" στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια.

Ήταν εκεί και συναντήθηκαν με όμορφες ταινίες, αλλά και συνομίλησαν με δημιουργούς από κάθε γωνιά της υφηλίου.

Το Αγρίνιο ακούγεται πλέον δυνατά σε διεθνή και πανελλαδικά μέσα, προσφέροντας κάτι για το οποίο μπορεί να είναι πολιτιστικά υπερήφανο.

Κατά την τελετή λήξης δόθηκαν και τα αγαλματίδια της Λήδας, μια δημιουργία της Νεφέλης Εκάτης Κατσαρού.

Νικητές της κριτικής επιτροπής αναδείχθηκαν:

Καλύτερος Διεθνής Μονόλογος : Hantush - A Fairytale, Σκηνοθέτις: Alexia Tsouni

Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους : Takbir, Σκηνοθέτης: Jordi Calvet

Καλύτερος Μονόλογος Αγρινίου : 120, Ερμηνεύουν: Χρυσούλα Σπυρέλη & Zephy Ross

Καλύτερο Πρωτότυπο Soundtrack : Pink Mountain, Σκηνοθέτης: Thomas Künstler, Συνθέτης: Γιάννης Πόθος

Ειδικά βραβεία από την επιτροπή πήραν για τις ταινίες τους:

Tell me Iggy, Σκηνοθέτις: Sophie Blondy

Life Underground, Σκηνοθέτης: Hervé Cohen

Τα «Βραβεία κοινού» (με 2,500 συμμετοχές στις ψήφους) πήγαν φέτος στους:

Καλύτερος Διεθνής Μονόλογος Κοινού : Όσο μπορώ να ονειρευτώ, Ερμηνεία: Γιάννης Οιχαλιώτης

Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία Κοινού : Repeat, Σκηνοθέτης: Bill Matters

Καλύτερος Μονόλογος Αγρινίου Κοινού : Wake Up Call, Ερμηνεία: Σταυρίνα Βασιλοπούλου

Το φεστιβάλ έχει από το ξεκίνημά του και ενδυματολογική χροιά. 

Επιβραβεύει μία καλοντυμένη παρουσία του (που ψηφίζεται από τα social media) με το τιμητικό Βραβείο «Καλύτερου φορέματος» Queen Leda's "Best Dress" Award. Η παρουσία που ξεχώρισε για την πρωτοτυπία και την ενδυματολογική της πρόταση ήταν φέτος η Σήλια Μπλίτσα, ηθοποιός και σκηνοθέτης της ταινίας «Το Ακριβώς Αντίθετο.» Πολύ κοντά της στη βαθμολογία ήταν η Χρύσα Ξανθοπούλου που πρωταγωνίστησε στην ταινία «Repeat.»

Tο φεστιβάλ συνεργάστηκε δημιουργικά και με το Εργαστήριο τέχνης «MyheART» της Χριστίνας Μπλαχούρα. Οι μαθητές της δημιούργησαν 25 πίνακες ζωγραφικής που εκτέθηκαν στον χώρο, αφιερωμένους στην ιστορία της Λήδας. Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για τα έργα και μάλιστα κάποια από αυτά πωλήθηκαν!

Στην έκθεση συμμετείχαν οι: Σταυρούλα Βαϊνά, Πανδώρα Σκαμνέλη, Χριστίνα Ντόκα, Δημήτρης Λούκας, Γιώργος Κοσμάς, Χρύσα Ευθυμίου, Βασιλική Καβαλλάρη, Βάλια Αθανασίου, Κωνσταντίνα Αθανασίου, Σπυριδούλα Κουρεμένου, Άρτεμις Μάρκου, Ελένη Μπαρλίκα, Μαρίλια Τσιλιμπώκου, Αγγελική Τσουκαλά, Χαρά Κομπορόζου, Σωτήρης Κουτούμπας, Ευσταθία Σταβροδήμου, Βίβιαν Τσουκαλά, Νάγια Τσουκαλά, Μυρτώ Βήτα, Δανάη Λιοσάτου, Σπυριδούλα Μαλιακρίδα, Ελένη Τσιβγέλη, Χριστίνα Ράπτη και Μαρία Παύλου.

Αναμένουμε τις νέες δράσεις και τις προσεχείς κινηματογραφικές κινήσεις του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Αγρινίου με μεγάλη ανυπομονησία.

Το Φεστιβάλ θέλει να ευχαριστήσει όσους το βοήθησαν στην πραγμάτωσή του, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, τα Μάρμαρα Σαμψώνα και την Έρη Σαμψώνα, τον Άρη Αγραφιώτη και τις Εκτυπώσεις RESET MEDIA - Agrinio, τον Δημητρη Γαλαζουλα και την dg print, την Εφημερίδα Αναγγελία και τον Παντελή Φλωρόπουλο, τον Κωνσταντίνο Φλωρόπουλο, την Οινοποιία Ν & Ν Γρίβας Ο.Ε. για τη χορηγία κρασιών, το Moschopoulos La Maison De Fleurs, το Flower Creations, την Gelly Papaioannou, την Μαρία Τραγουλιά, και την Δήμητρα Κουτρούμπα: The Creative room για το μακιγιάζ και τα μαλλιά της Athina Zotou, Το Αρχοντικό της Λίμνης και το Πινάκιο για τις ευγενικές χορηγίες τους, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας για τις τσάντες με τοπικά προϊόντα που ετοίμασαν για τους καλεσμένους, το Happy Gift, το Seirios Enallaktiko, την Autovision Agriniou, τους αδερφούς Νεφρού και την ταβέρνα «Αμφιλοχικό», τον κύριο Χρήστο Ξουργιά, τον Παναγιώτη Θεοχάρη και το Makerlab, το MyheART Εργαστήριο τέχνης της Χριστίνας Μπλαχούρα και τους μαθητές της, τον Δημήτρη Βελτσίστα, τη Δήμητρα Λαοπόδη, τον Κωνσταντίνο Σαμψών, τη Nephele Katsarou, τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεόδωρο Τσιλικα και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και την πρόεδρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, Σπυριδουλα Παπαιωαννου, καθώς και όλους τους υποστηρικτές της καμπάνιας μας στο Kickstarter: Αλεξία Τσούνη, Christos Pasas, Araceli Vargas, Areta Katsoula, Dimitris Bourolias, Giorgos Kaminaris, Fotis Louri, Panagiotis Louridas, Nikos Georgakakis, Vana Rokka, Γιάννης Οιχαλιώτης, Φανή Οιχαλιώτη, Αριστείδης Οιχαλιώτης, Antonios Chamaletsos, Νεκτάριος Μουτεβελής, Μέλισσα Άννα Σελεβίστα, Georgia Kapopoulou, Chris Christakopoulos Mavrakis, Aggeliki Marathia. Ιδιαιτέρως ευχαριστεί την κινηματογραφική ομάδα Αγρινίου, τους Konstantinos Papagiannis, Παναγιώτης Κωστόπουλος, Κωνσταντίνος Κασκαούτης, Ελένη Λίτινα, Themis Zachristos, Pavlos Berberidis, Stavroula Vaina, Υετός Αγαύη, Stavrina Vasilopoulou, Χρυσούλα Σπυρέλη, Zephy Ross, Αριάδνη Δάντε, Ιωάννα Σκλαβενίτη, Valia Tsakanika & Ιωάννα Τσακανίκα, Κώστας Καρνέτατζης, Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου, Nick Manitsas Stefanakis, Ανθή Δαφερέρα, Stathis Skotidas, Χρήστος Ντανάκας, Daiva Malina, το Παπαστράτειο Γυμνάσιο και τη Δέσποινα Γεωργιαδη.

Τέλος, την Αθηνά Ζώτου για την εκπληκτική παρουσίασή της και όλη την προσπάθεια που κατέβαλε από κάθε πόστο, καθώς και όλους όσους πάλεψαν για ένα άκρως πετυχημένο φεστιβάλ.

Τις φωτογραφίες του φεστιβάλ τράβηξαν οι: Ελένη Λίτινα, Κωνσταντίνος Κασκαούτης, Νίκος Μανίτσας Στεφανάκης, Αρετή Κατσούλα, Θέμης Ζαχρήστος, Υετός Αγαύη, Lizette Araceli Vargas.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom