Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Ξανά στη φυλακή ο Νίκος Σειραγάκης - Είχε καταδικαστεί σε 401 έτη κάθειρξης (βίντεο)


Τον δρόμο για τις φυλακές παίρνει και πάλι ο διαβόητος παιδοβιαστής, πρώην προπονητής μπάσκετ που είχε καταδικαστεί σε ποινή 401 ετών για πράξεις ασέλγειας σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών.

Ο προπονητής είχε αποφυλακιστεί έχοντας εκτίσει μόνο τα 12,5 χρόνια, μια εξέλιξη που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Τελικά όμως, το βούλευμα αποφυλάκισης του αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο.

Την πόρτα των φυλακών άνοιξε ξανά ο Άρειος Πάγος στον πρώην προπονητή μπάσκετ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για πράξεις ασέλγειας σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών στο Ρέθυμνο.

Ο άνδρας, ο οποίος είχε βγει από τις φυλακές τον περασμένο Απρίλιο μετά από παραμονή 12,5 ετών, κρατείται μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης του βουλεύματος αποφυλάκισης του που είχε ασκήσει η αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Αδαμαντία Οικονόμου.

«Υπάρχει ικανοποίηση σε ολόκληρη την κοινωνία του Ρεθύμνου. Ουσιαστικά δικαιώθηκαν όσοι έλεγαν ότι ήταν εσφαλμένη η απόφαση για την αποφυλάκιση του», είπε ο δικηγόρος του, Γεώργιος Δρυγιαννάκης.

Ο άνδρας, που συνελήφθη στη Νέα Ιωνία, έχει καταδικαστεί από το Πρωτοδικείο και από το Εφετείο. H απόφαση για την επιστροφή του στις φυλακές προκάλεσε την ικανοποίηση των θυμάτων του που μέχρι και σήμερα ζουν μέσα στο φόβο.

«Ας μην ξεχνάει ο ίδιος πως ζήτησε να επανενταχθεί στην κοινωνία που προκάλεσε τεράστια ζημιά και μάλιστα στην ανηλικότητα», πρόσθεσε ο δικηγόρος του.

Το χρονικό

-Το 2016 ο πρώην προπονητής καταδικάστηκε σε 401 χρόνια (κατά συγχώνευση 220) από το Εφετείο.

-Τον Απρίλιο του 2020 αποφυλακίστηκε για πρώτη φορά.

-Λίγες ημέρες μετά συνελήφθη για παραβίαση των όρων και επέστρεψε στις φυλακές.

-Τον Απρίλιο του 2023 αποφυλακίστηκε και πάλι.

-Η απόφαση για την υπ’ όρων απόλυση του προπονητή προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Ο 59χρονος θα οδηγηθεί αύριο στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

https://www.megatv.com/

Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό μας φάκελο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom