Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Ρόδος: Σε δίκη παραπέμφθηκε φορέας του AIDS που μετέδωσε τη νόσο σε 50χρονη!


Σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου παραπέμφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου ένας 41χρονος φορέας του ΑΙDS κατηγορούμενος, μετά από μήνυση μιας 50χρονης πρώην συντρόφου του, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος συντρόφου.

Ο κατηγορούμενος φέρεται ειδικότερα πως ενώ γνώριζε ήδη από το έτος 2003-2004 ότι ήταν φορέας της μολυσματικής νόσου, εντούτοις ουδέποτε ενημέρωσε την πρώην σύντροφό του.

Οπως έγραψε η «δημοκρατική», η 50χρονη, κατήγγειλε την 24η Αυγούστου 2022 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ότι της μετέδωσε σκόπιμα την νόσο. Κατέθεσε ακόμη ότι ήταν κακοποιητικός και εκδικητικός.

Η υπόθεση έχει προσλάβει ασύλληπτες διαστάσεις καθώς ο 41χρονος έχει παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, κατηγορούμενος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, για κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και για σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αδικήματα που φέρονται να τελέσθηκαν στη Ρόδο κατά τα έτη 2018 έως και τον Φεβρουάριο του 2020. O oροθετικός στον ιό έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για πανομοιότυπη υπόθεση.

Όπως υποστήριξε η 50χρονη, κατά τη διάρκεια της συμβίωσής τους ήθελε να της παρέχει μία ζωή την οποία ο ίδιος δεν μπορούσε να υποστηρίξει οικονομικά, γι’ αυτό και αποφάσισε να ανοίξει ένα συνοικιακό κατάστημα τον έλεγχο του οποίου ανέλαβε η ίδια.

Όπως είπε, ενάμιση χρόνο μετά τη λειτουργία του ανακάλυψε ότι η επιχείρηση είχε χρέη 25.000 ευρώ και από εκείνη την ημέρα άρχισαν και τα προβλήματα μεταξύ τους.

Στη συνέχεια, είπε ότι η εγκαλούσα αποχώρησε από την κοινή οικία και του απέστειλε εξώδικη δήλωση με την οποία τον ενημέρωσε ότι δεν επιθυμεί εφεξής οποιαδήποτε επαφή μαζί του.

Όταν της δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε να έχουν πλέον επικοινωνία και ότι θα πρέπει να πληρώσει και αυτή τα χρέη του μαγαζιού, τότε ξεκίνησε την ιστορία εναντίον του και άρχισε να τον κατηγορεί ότι της μετέδωσε τον ιό του AIDS εν αγνοία της και ότι θα του κάνει μήνυση για όλα αυτά που πέρασε μαζί του.

Όπως διατείνεται ο ίδιος, ενώ την είχε ενημερώσει για το πρόβλημα της υγείας του από την πρώτη στιγμή εκείνη υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα.

Σημειώνεται ότι όταν ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από τον Ανακριτή για μηνύματα που απέστειλε στην πρώην σύντροφό του με τις φράσεις “Θα πληρώσεις να είσαι σίγουρη. Καλώς ήλθες στον νέο κόσμο. Μη με ξαναενοχλήσεις, τώρα πόνα και εσύ όπως και εγώ”, “Όταν θα καταλάβεις, θα είναι αργά, αλλά θα χαχανίζω εγώ στο τέλος”, “Έχεις μεγάλο Γολγοθά, εσύ θα έχεις κάτι διαφορετικό ”, “Τώρα πρέπει να κλαίμε και οι δύο. Θέλεις δεν θέλεις, τώρα είναι πολύ αργά. Είναι πολύ άδικος ο Θεός “, “Δεν θα φταίω εγώ.

Έχεις μεγάλο Γολγοθά μπροστά σου και εσύ και εγώ. Θα με πάρεις ξανά, μόνο όταν θα μου πεις “έχουμε μεγάλο Γολγοθά, είχες δίκαιο “, παραδέχθηκε ότι τα έστειλε, ισχυριζόμενος ότι το έπραξε πάνω στον πανικό του, αφού χώρισαν.

Ισχυρίζεται ότι με το “καλοσώρισμα στον νέο κόσμο” εννοούσε τις οικονομικές υποχρεώσεις που θα αναγκαζόταν να αναλάβει και ότι τότε ελάμβανε ψυχιατρική αγωγή και ήταν πολύ επηρεασμένος.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται η δικηγόρος κ. Μαρία Καραολάνη και ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας η κ. Μαρία Κρικοπούλου.

https://www.dimokratiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom