Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Ένας καβγάς οδήγησε στο θάνατο δύο άντρες που πήγαν να βοηθήσουν (φωτο)


Δράστες δύο άτομα που πήγαν σε μπυραρία για να ζητήσουν εξηγήσεις από έναν γνωστό τους – Δύο φίλοι που βρίσκονταν εκεί προσπάθησαν να εμποδίσουν το επεισόδιο και δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι.

Μια μικροδιαφορά, κατέληξε στον φόνο δύο ανθρώπων που τυχαία βρέθηκαν σε μια μπυραρία στο χωριό Ύψωνας της Λεμεσού.

Οι δράστες, ένας 49χρονος και ένας 54χρονος, είχαν πάει στη μπυραρία για να ζητήσουν εξηγήσεις από έναν γνωστό τους, ο οποίος λίγες μέρες νωρίτερα είχε χτυπήσει τον αδελφό του ενός. Δύο φίλοι που βρισκόντουσαν στη μπυραρία για να γιορτάσουν τα γενέθλια ενός γνωστού τους παρενέβησαν για να αποσοβήσουν το επεισόδιο και δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια.

Από την επίθεση ο 44χρονος Μάριος Ονησιφόρου έπεσε νεκρός στο δρόμο, έχοντας τραυματιστεί στο λαιμό.

Ο 51χρονος Μιχάλης Μιχαήλ μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο με τραύματα στο πρόσωπο και στο λαιμό και εξέπνευσε 24 ώρες μετά.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν. Στο επεισόδιο τραυματίστηκε ακόμα ένας άντρας ο οποίο κατάφερε να γλιτώσει παρά το ότι οι δράστες τον κυνήγησαν μέσα στη μπυραρία και τον τραυμάτισαν στο κεφάλι.

https://www.protothema.gr/

Διπλό φονικό Ύψωνα - Αντιμέτωποι με δύο φόνους εκ προμελέτης οι ύποπτοι του άγριου φονικού

Ξανά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί οι δύο φερόμενοι δράστες του διπλού φονικού που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (29/6) σε μπυραρία στον Ύψωνα.

Ο λόγος του νέου αιτήματος προσωποκράτησης, ο θάνατος του δεύτερου θύματος, Μιχάλη Μιχαήλ, ο οποίος υπέκυψε τα ξημερώματα. Θυμίζουμε ότι ελαφρά τραυματίας είναι ο 43χρονος ο οποίος κατάφερε να γλιτώσει από το μένος των δύο υπόπτων.

 Οι δύο ύποπτοι επανασυνελήφθηκαν για τα υπό διερεύνηση αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης του 44χρονου Μάριου Ονησιφόρου και Μιχάλη Μιχαήλ. Επίσης διερευνώνται οι κατηγορίες του τραυματισμού, κατοχή και μεταφορά επιθετικού οργάνου, μαχαιροφορία και συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος.

 Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα του ΤΑΕ Λεμεσού και διέταξε την κράτηση των δύο υπόπτων για άλλες επτά ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού προχώρησαν στη σύλληψη των δύο φερόμενων δραστών ηλικίας 49 και 54 ετών αντίστοιχα, χθες το πρωί και οδηγήθηκαν αυθημερόν ενώπιον του δικαστηρίου Λεμεσού όπου τέθηκαν υπό κράτηση για περίοδο οκτώ ημερών.

 Οι δύο ύποπτοι, τοποθετούν τον εαυτό τους στη σκηνή και ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν επίθεση από άλλα πρόσωπα. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο από τον ανακριτή της υπόθεσης, Υπαστυνόμο Κυριάκο Κυριάκου, αιτία της αιματηρής συμπλοκής, ένας καβγάς που είχε ο 43χρονος πριν από δύο βδομάδες στην ίδια μπυραρία μαζί με τον αδελφό του 49χρονου υπόπτου.

Όπως είπε ο 43χρονος σε κατάθεσή του, κτύπησε το εν λόγω πρόσωπο (αδελφό του 1ου υπόπτου) γιατί τον είχε απειλήσει. Ο 43χρονος ανέφερε ότι γύρω στις 02.00 τα ξημερώματα επισκέφθηκαν την μπυραρία στον Ύψωνα όπου κάθισαν μαζί με το θύμα στο μπαρ για ποτό. 

Μετά από λίγο, σύμφωνα με τον ίδιο, επισκέφθηκαν την μπυραρία ο 49χρονος (1ος ύποπτος) με τον οποίο γνωρίζονται και ο 54χρονος (2ος ύποπτος). Σε κάποια στιγμή, ο 43χρονος είδε τους δύο υπόπτους να εξέρχονται της μπυραρίας και αμέσως τον προσέγγισε άγνωστο πρόσωπο, ο οποίος τον κάλεσε να βγει έξω γιατί κάποιος τον ζητούσε.

Ο 43χρονος εξήλθε από το υποστατικό μαζί με τον Ονησιφόρου και τον 52χρονο και τότε άκουσε τον 1ο ύποπτο να του λέει: «Θα σε σφάξω μπάσταρδε» και με μαχαίρι που κρατούσε προσπάθησε να τον κτυπήσει στον λαιμό. 

Ο 43χρονος για να προστατευθεί σήκωσε τα χέρια και δέχθηκε μαχαιριά στην παλάμη. Ακολούθως είδε τον 49χρονο να κτυπά με μαχαίρι στον λαιμό τον Μάριο Ονησιφόρου και ο 2ος ύποπτος (59χρονος) να κτυπά τον 51χρονο φίλο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom