Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Ρεσιτάλ αυτοθαυμασμού: Κάνω για 100 βουλευτές! - Στη Β΄ Θεσ/κης η Ζωή, στη Βουλή ο σύντροφός της (βίντεο)

Γιατί η Πλεύση Ελευθερίας με τους πρόχειρους υπολογισμούς της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν έχει 8, αλλά... 240 βουλευτές

«Αποψε έχουμε κάθε λόγο να χαμογελάμε. Αντέξαμε σε μια πρωτοφανή επίθεση τις τελευταίες εβδομάδες. Υπερασπιστήκαμε την ελπίδα και την προσδοκιά των πολιτών και οι πολίτες υπερασπίστηκαν την ελπίδα τους, υπερασπίστηκαν την προοπτική η Πλεύση Ελευθερίας να είναι στη Βουλή, η Βουλή να έχει ζωή και η Βουλή να έχει μέσα τους πολίτες» δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών.

Η επικαφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας που εξασφάλισε την είσοδό της στην επόμενη βουλή σημείωσε επίσης στις δηλώσεις της: «Εμείς ρωτήσαμε τους πολίτες "θέλεις να είσαι εσύ στη Βουλή;" και οι πολίτες μας απάντησαν "ναι" και πιστεύω ότι βλέποντας ακόμα περισσότερη την Πλεύση στη Βουλή ολοένα και περισσότεροι θα απαντήσουν "ναι" ακόμα ισχυρότερα γιατί η Πλεύση θα είναι η αντιπολίτευση που δεν θα υπάρξει από κανένα άλλο κόμμα.

Θα είμαι η υπεράσπιση των πολιτών. Κι αν είμαστε 8 ή 9 βουλευτές εγώ κάνω για 100 και οι υπόλοιποι κάνουν ο καθένας τους για άλλους 20. Θα αντιμετωπίσουμε κάθε αντιξοότητα, κάθε κυβερνητική καταχρηστική πρωτοβουλία, θα αντιμετωπίσουμε κάθε εμπόδιο με χαμόγελο, πυγμή και αποφασιστικότητα. 

Οι πολίτες αποφάσισαν να υπάρχει γυναίκα αρχηγός κόμματος στη Βουλή και οι πολίτες αποφάσισαν ότι η Πλεύση Ελευθερίας αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνους που εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό και τους πολίτες.

Θέλω να σας πω ότι έχω υψηλό αίσθημα ευθύνης γιατί αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι πολύ δύσκολο αλλά εμείς είμαστε για τα δύσκολα. Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι αυτό που δεν θα κάνει κανείς στη Βουλή. Θα φέρνουμε τους πολίτες στη Βουλή με αμεσοδημοκρατικό τρόπο όποτε μπορούμε στη Βουλή. Αυτο που ξεκινάει σήμερα είναι μόνο η αρχή».

Επίσης, ευχαρίστησε τους συνεργάτες της, οι άνθρωποι που έδωσαν μαζί τη μάχη, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς δυνάμεις, αλλά με μεγάλη αγάπη, με την οποία θα φτιάξουμε τη χώρα μας και θα αλλάξουμε τον κόσμο. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε την ομιλία της κάνοντας και γροθιά και καρδιά.

https://www.protothema.gr/

Την έδρα της Β΄ Θεσσαλονίκης κρατάει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη Βουλή ο σύντροφός της

Την πρόθεσή της να κρατήσει την έδρα που κέρδισε η Πλεύση Ελευθερίας στη Β΄ Θεσσαλονίκης στις εκλογές της Κυριακής ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου το πρωί της Δευτέρας, απόφαση που σημαίνει ότι στη νέα Βουλή θα βρεθεί ο σύντροφός της, Διαμαντής Καραναστάσης.

Εκτός από τον κ. Καραναστάση στη Βουλή μετά την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα βρεθεί και ο παλαίμαχος αθλητής Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, που ήταν δεύτερος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών πίσω από την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Εξηγώντας την απόφασή της αυτή η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι «αυτός είναι ο σχεδιασμός που υπάρχει εξ αρχής» προσθέτοντας για τον Διαμαντή Καραναστάση πως «σε ό,τι αφορά το κόμμα, δεν είναι ο σύντροφος μου, είναι ο συνιδρυτής της Πλεύσης που έχει σηκώσει μεγάλο βάρος».

Σχολιάζοντας, δε, το γεγονός ότι εκλέγονται βουλευτές ο Διαμαντής Καραναστάσης, ο Σπύρος Μπιμπίλας και η Τζώρτζια Κεφαλά, η τραγουδίστρια των Μπλε, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είιπε ότι «σημαίνει ότι πρόκειται να πάρουμε πρωτοβουλίες που σε πολύ μεγάλο βαθμό έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό».

«Θα κάνουμε αντιπολίτευση και με καρδιά και με γροθιά, το έχουμε πει με όλους τους τρόπους, η καρδιά μας είναι για τους πολίτες και την κοινωνία και η γροθιά μας για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα των πολιτών», είπε στον ΑΝΤ1 η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ διευκρίνισε πως στην Βουλή «ό,τι είναι βλαπτικό, όχι μόνο θα το καταψηφίζουμε, θα το ανακόπτουμε. Ό,τι θετικό θα το ψηφίζουμε».

Σχετικά με το πού θα καθίσουν στη Βουλή οι βουλευτές της Πλεύσης είπε ότι «δεν κοιτάμε ούτε Αριστερά ούτε δεξιά, κοιτάμε μπροστά. Το που θα κάτσουμε είναι το τελευταίο, διότι έχουμε σκοπό να μην καθίσουμε λεπτό. Τα έδρανα θα καταλαμβάνονται, αλλά δεν θα πάρουμε ανάσα, θα τρέχουμε διαρκώς».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε, επίσης, ότι θα επιχειρηθεί να διεκδικηθεί έδρα στο ψηφοδελτιο Επικρατείας όπου δεν εξέλεξε βουλευτή η Πλεύση Ελευθερίας λέγοντας ότι «θα το δούμε θα διεκδικήσουμε και κάτι παραπάνω. Εκτιμούμε ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα και θα τοποθετηθούμε όταν είμαστε έτοιμοι».

Η ίδια απάντησε, τέλος, «ας κοπιάσουν» για το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής που της δίνει το δικαίωμα να παρεμβαίνει ανά πάσα στιγμή για 12 λεπτά ως πρώην Πρόεδρος της Βουλής λέγοντας, επίσης, ότι «ο τρόπος που θα κάνω χρήση των δικαιωμάτων μου θα φανεί. Θα κάνω εκείνα τα οποία είναι αναγκαία για την υπεράσπιση των πολιτών. Δεν είναι δικό μου δικαίωμα, αλλά ως ένα υπερασπιστικό εργαλείο των πολιτών».

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom