Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Γαλλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας υπό τον φόβο νέων επεισοδίων - Επί ποδός 40.000 αστυνομικοί (βίντεo)


Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Γαλλία μετά τον θάνατο ενός 17χρονου από πυρά αστυνομικού.Οι αρχές αναμένουν ότι θα υπάρξουν βίαιες αναταραχές στη διάρκεια της νύχτας γι’ αυτό ανακοίνωσαν απαγόρευση κυκλοφορίας σε κάποιες περιοχές του Παρισιού.

Η δημοτική αρχή του Κλαμάρ, το οποίο βρίσκεται στα περίχωρα του Παρισιού, ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00 σήμερα το βράδυ έως τις 06:00 (τοπική ώρα) την Δευτέρα 3 Ιουλίου.

Γαλλία: Mαίνονται οι ταραχές για δεύτερη νύχτα μετά τον θάνατο 17χρονου από σφαίρα αστυνομικού

Την ίδια στιγμή οι αρχές της πόλης Λιλ, στην βορειανατολική Γαλλία, ανακοίνωσαν ότι σταματούν τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς από τις 20:00 τοπική ώρα.

Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους και σήμερα για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του 17χρονου. Στο Παρίσι το απόγευμα ξέσπασαν νέες συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας. Ομάδα ατόμων αναποδογύρισε και έβαλε φωτιά σε αυτοκίνητα ενώ οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη ρίψη χημικών.

Γαλλία: «Συγκλονισμένος» για τον θάνατο 17χρονου από σφαίρα αστυνομικού δήλωσε ο πρόεδρος Μακρόν

Στο πόδι.. 40.000 αστυνομικοί

Νωρίτερα, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι περίπου 40.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν απόψε σε όλη τη Γαλλία, εκ των οποίων 5.000 στο Παρίσι και τα προάστιά.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής και θα επιστρέψει την Παρασκευή στην Γαλλία. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, ο Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την πρωθυπουργό της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν και ενημερώνεται για την κατάσταση στην χώρα.

Ταραχές ξέσπασαν χθες το βράδυ σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας, ιδίως στα προάστια της πρωτεύουσας, μετά τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ από πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου. Στην περιοχή του Κλαμάρ πυρπολήθηκε ένα τραμ τη νύχτα που πέρασε.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom