Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Ρόδος: Φωτιά σε ημερόπλοιο με 82 επιβάτες, κινητοποίηση Λιμεναρχείου, Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ (φωτο & βίντεο)


Μεγάλη κινητοποίηση χθες το απόγευμα στη Ρόδο εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε σε σκάφος με επιβάτες σε μικρή απόσταση από την παραλία των Στεγνών. Στο σημείο έσπευσαν δύο σσθενοφόρα του ΕΚΑΒ για κάθε ενδεχόμενο, ενώ ειδοποιήθηκαν και το Λιμεναρχείο και η ΠΥΡ.

Από τις πρώτες πληροφορίες προκύπτει ότι δεν υπήρξε σοβαρό πρόβλημα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των 82 επιβατών, καθώς οι περισσότεροι εγκατέλειψαν το σκάφος πηδώντας στη θάλασσα δεδομένου ότι το σκάφος βρισκόταν πολύ κοντά στην ακτή.

Προληπτικά, οι διασώστες του ΕΚΑΒ που βρέθηκαν στην περιοχή από τηνπρώτη στιγμή, παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους 82 επιβάτες που με ασφάλεια αποβιβάστηκαν από το σκάφος.

Στο σημείο δόθηκε εντολή να πλεύσουν παραπλέοντα σκάφη σε περίπτωση που χρειαστεί βοήθεια.Από τις 5:40 στην περιοχή βρέθηκαν 4 μικρότερα σκάφη που παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας, ενώ στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου σήμανε συναγεργός. Δόθηκαν εντολές να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης ενδεχόμενης θαλάσσιας ρύπανσης

Στην περιοχη βρέθηκε και το ελικόπτερο το οποίο πέταξε πάνω από το φλεγόμενο σκάφος προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος του προβλήματος.

Οι επιβάτες - τουρίστες, μεταφέρθηκαν αυτή στις 19:20 με δύο τουριστικά λεωφορεία στα ξενοδοχεία τους. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Η φωτιά στο πλοιάριο έχει ελεγχθεί πλήρως, αλλά ωστόσο το ίδιο έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Λίγο μετά τις 20:10 το βράδυ το σκάφος βούλιαξε στη θάλασσα.

Με το πρώτο φως της ημέρας, δύτης του λιμενικού σώματος αναμένεται να διερρευνήσει την κατάσταση στο βυθό και ανάλογα να παρθούν αποφάσεις για το πως θα γίνει η ανέλκυσή του.

Τεράστια επιχείρηση από το ΕΚΑΒ

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό με τους 82 επιβάτες πάνω στο φλεγόμενο σκάφος, το ΕΚΑΒ στη Ρόδο τέθηκε σε ύψιστη επιφυλακή. Στο κέντρο επιχειρήσεων του νησιού μας σήμανε συναγερμός. Δόθηκε εντολή να μεταβούν στο σημείο 4 ασθενοφόρα, ενώ άλλα τρία τέθηκαν σε πλήρη επιφυλακή.

Ευτυχώς, χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν μόνο τα δύο και αυτά για προληπτικούς λόγους: Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε 9χρονο κοριτσάκι με ελαφρά εγκαύματα, ο πατέρας του (ως συνοδός) καθώς επίσης και μια 50χρονη γυναίκα επίσης με ελαφρά τραύματα. Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμμία ανησυχία σύμφωνα με τους γιατρούς.

https://www.rodiaki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom