Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Ηράκλειο: Κάθειρξη 11 ετών σε 59χρονο για ασελγείς πράξεις σε βάρος της 11χρονης ανιψιάς του


Ποινή κάθειρξης 11 ετών κατά συγχώνευση, επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου σε 59χρονο, για ασελγείς πράξεις σε βάρος της 11χρονης ανιψιάς του.

Μετά από μαραθώνια διαδικασία που ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή, τα ξημερώματα, το Δικαστήριο έκρινε ένοχο, κατά πλειοψηφία, τον 59χρονο. 

Επίσης με ψήφους 5-2 το Μικτό Ορκωτό, αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς, ενώ κατά πλειοψηφία 6-1 ψήφων απέρριψε το ανασταλτικό της έφεσης, που σημαίνει ότι ο 59χρονος οδηγήθηκε στην φυλακή για την έκτιση της ποινής του.

Ο καταδικασμένος θείος, επέμεινε στην αθωότητά του, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει ακουμπήσει την 11χρονη ανιψιά του. Μάλιστα ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε από το δικαστήριο την επανεξέταση του παιδιού, με οπτικοακουστική κάλυψη, αίτημα το οποίο απέρριψε το δικαστήριο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, όταν το κοριτσάκι μίλησε στις δασκάλες του Δημοτικού Σχολείου στο οποίο φοιτούσε, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου για την αποτρόπαια συμπεριφορά του θείου της, ο οποίος είχε αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού.

Το παιδί ζούσε σε ακατάλληλες συνθήκες σε ένα μικρό παράπηγμα με τον θείο του, στο εσωτερικό της επιχείρησης που διατηρούσε ο τελευταίος. Το παιδί ήταν παραμελημένο, έμενε νηστικό, ενώ όπως αντιλήφθηκαν οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο είχε και σημάδια από ξυλοδαρμό.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom