Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η Άντζελα Ζήλεια


Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η τραγουδίστρια και ηθοποιός, Άντζελα Ζήλεια. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε χαρακτηριστικά:

«Με μεγάλη θλίψη μάθαμε πριν από λίγο την ξαφνική αποχώρηση από τη ζωή της αγαπημένης μας φίλης και σπουδαίας εμβληματικής τραγουδίστριας με τη βελούδινη φωνή των δεκαετιών ‘60, ‘70,’80 με τα πάμπολλα βραβεία στα εγχώρια και τα διεθνή φεστιβάλ αλλά και πολύ αγαπητής λόγω της σημαντικής παρουσίας της ως ηθοποιού στις χαρακτηριστικές ταινίες μελό του 60… της μοναδικής ,ΑΝΤΖΕΛΑΣ ΖΗΛΕΙΑ….Σπουδαία ευγενική κυρία που αγάπησε εμάς τους νεότερους σαν παιδιά της… Καλό ταξίδι γλυκιά μας Άντζελα…».

H Άντζελα Ζήλεια έκανε μουσικές σπουδές στη Σχολή Ζουανέα και διέπρεψε ως τραγουδίστρια ελαφρού τραγουδιού κερδίζοντας πέντε βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ (Βαρκελώνη, Σοπότ και Θεσσαλονίκης). 

Το τελευταίο βραβείο ήταν το 1967 με το τραγούδι Καλωσόρισες έρωτα. Στον κινηματογράφο η πρώτη της εμφάνιση έγινε το 1959 στην ταινία «Ο θησαυρός του μακαρίτη» και καθιερώθηκε σε δραματικούς ρόλους. 

Παρτενέρ της στις περισσότερες ταινίες ήταν ο Νίκος Ξανθόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom