Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Η 54χρονη που εφοδίαζε με επικίνδυνα botox κέντρα αισθητικής στο Κολωνάκι (φωτο)


Η 54χρονη που συνελήφθη ήταν ιδιαίτερα δραστήρια και με πολλές γνωριμίες – Διάσημες ελληνίδες διαφήμιζαν τα προϊόντα της στο Κολωνάκι.

Aπό τα βραβεία και τις διεθνής εκθέσεις προϊόντων ομορφιάς στα κρατητήρια της Οικονομικής Αστυνομίας βρέθηκε η 54χρονη που φέρεται να διακινούσε μεγάλες ποσότητες μη εγκεκριμένων προϊόντων αισθητικής όπως ενέσεις botox, σκευάσματα με υαλουρονικό οξύ και μάσκες προσώπου.

Η 54χρονη τουλάχιστον από το 2019 αγόραζε από Τουρκία και Πολωνία τα συγκεκριμένα προϊόντα χωρίς καμία έγκριση από τον ΕΟΦ και σε πολύ χαμηλές.

Το πελατολόγιο

Στη συνέχεια τα πωλούσε σε υπερδιπλάσια τιμή αλλά και πάλι κάτω από τις τιμές του ανταγωνισμού.

Έτσι είχε καταφέρει να αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο πελατών με κέντρα αισθητικής και δερματολογικά ιατρεία σε όλη τη χώρα.

Ανάμεσα στο πελατολόγιό της εντοπίζονται και πολύ γνωστά κέντρα αισθητικής και γιατροί στο Κολωνάκι καθώς και στη βόρεια Ελλάδα.

Οι γνωριμίες, τα συνέδρια και τα βραβεία

Μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται γνωστές Ελληνίδες να διαφημίζουν τα προϊόντα της κάνοντας χρήση αυτών σε κέντρο αισθητικής στο Κολωνάκι όπως την «δαντελένια μάσκα ομορφιάς».

Η 54χρονη ήταν ιδιαίτερα δραστήρια και με πολλές γνωριμίες στους κύκλους του συγκεκριμένου χώρου.

Μάλιστα τα τελευταία χρόνια είχε βραβευθεί και στα Medical Beauty Awards, ενώ πρόσφατα εμφανίζεται να συμμετείχε στο Παρίσι σε διεθνές συνέδριο «δερματολογίας, πλαστικής χειρουργικής και αντιγήρανσης»!

Τα προϊόντα της τα διαφήμιζε μέσω ιστοσελίδας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ως στοιχείο επικοινωνίας έδινε μόνο ένα σταθερό τηλέφωνο χωρίς να υπάρχουν γραφεία.

Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει μια αποθήκη στο Χαλάνδρι ενώ αρκετά προϊόντα βρέθηκαν και στο σπίτι της.

Από την Τουρκία και την Πολωνία

Στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει ότι «εισήγαγαν τα προϊόντα από την Τουρκία και την Πολωνία με δέματα, μέσω εταιριών ταχυμεταφορών ή αυτοπροσώπως, τα αποθήκευαν σε χώρο σε περιοχή της Αττικής και τα διαφήμιζαν μέσω σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που διατηρούσε η συλληφθείσα.

Το πελατολόγιο τους απαρτιζόταν από πολυάριθμα ιατρεία και κέντρα αισθητικής σε διάφορες περιοχές της Χώρας, στα οποία τα προϊόντα παραδίδονταν με απ’ ευθείας παράδοση ή με αποστολή δεμάτων ενώ η αντίστοιχη πληρωμή πραγματοποιούταν είτε χέρι με χέρι είτε μέσω αντικαταβολής».

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον αποθηκευτικό χώρο και σε οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 226 φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα (botox, σκευάσματα υαλουρονικού οξέως κ.α.) και 160 συσκευασίες μασκών αισθητικής. Η αξία τους υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 40.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ τα προϊόντα αυτά «δεν θεωρούνται ασφαλή και αποτελούν κίνδυνο για τον χρήστη τους και θα αποσταλούν στον Ε.Ο.Φ. για εργαστηριακή εξέταση και φύλαξη».

Η αστυνομία εντόπισε επίσης πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων της 54χρονης με όλες τις παραγγελίες, τους πελάτες και τις συναλλαγές που είχε.

Εκτός από την 54χρονη συνελήφθη και ένας άνδρας 41 ετών τον οποίο φέρεται να είχε προσλάβει πριν ένα μήνα για να εκτελεί χρέη διανομέα.

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom