Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Κως: Οι ύποπτες κινήσεις που «καίνε» τον Μπανγκλαντεσιανό - Σήμερα στον ανακριτή


Μέσα από την απολογία του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού, το DNA στο εγκαταλελειμμένο σπίτι, όπου φέρεται να δολοφονήθηκε η Αναστάζια, και την ανάλυση των μηνυμάτων που αντάλλαξε με το σύντροφό της το μοιραίο βράδυ αναζητούν οι Αρχές τη λύση στο μυστήριο που καλύπτει τη δολοφονία της 27χρονης.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή ο 32χρονος ο οποίος κρατείται με την κατηγορία της αρπαγής και θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος για το έγκλημα.

Ο αλλοδαπός συλληφθείς κίνησε από την πρώτη στιγμή τις υποψίες της Αστυνομίας τόσο λόγω των αντιφάσεων στις οποίες υπέπεσε κατά την ανάκριση όσο και εξαιτίας των ύποπτων κινήσεών του πριν και μετά την εξαφάνιση της νεαρής Πολωνής.

Ο 32χρονος έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας στο Μαρμάρι να βγαίνει μαζί με την Αναστάζια από ένα μίνι μάρκετ κοντά στο σπίτι του ενώ σε άλλο βίντεο φαίνεται να κάνει ανάληψη χρημάτων και να ρωτά πληροφορίες για αεροπορικά εισιτήρια.

Από το συγκεκριμένο υλικό αλλά και από την κατάθεση του συγκατοίκου του Μπαγκλαντεσιανού θεωρείται βέβαιο πως η 27χρονη μπήκε στο σπίτι τους αλλά παραμένει άγνωστο πως αποχώρησαν από αυτό.

Ο Πακιστανός συγκάτοικος του 32χρονου φέρεται να κατέθεσε στην Ασφάλεια Κω πως η Αναστάζια πήγε στο σπίτι τους μαζί με το φίλο του, έμειναν για λίγη ώρα και στη συνέχεια έφυγαν. Ο συλληφθείς επέστρεψε στο σπίτι τους τα ξημερώματα και τα ρούχα του ήταν γεμάτα χώμα, άχυρα και χόρτα.

Αυτό, ωστόσο, που προβληματίζει τις Αρχές είναι το γεγονός πως εντός του σπιτιού των αλλοδαπών δεν υπήρχε εικόνα και ίχνη βίας.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι ο 32χρονος, ο οποίος γνώριζε καλά την περιοχή, να έπεισε την Αναστάζια να φύγουν από την πίσω πλευρά του σπιτιού όπου το σημείο είναι «τυφλό». Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, την οδήγησε στο εγκαταλελειμμένο σπίτι το οποίο βρίσκεται κοντά στο βάλτο, στις Αλυκές, όπου εντοπίστηκε η σορός της το απόγευμα της Κυριακής.

Οι Αστυνομικοί εκτιμούν πως κάτι συνέβη στο συγκεκριμένο σπίτι ανάμεσα στον 32χρονο και τη νεαρή Πολωνή με αποτέλεσμα η 27χρονη να καταλήξει νεκρή. Στην εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία βρέθηκαν ρούχα, αποτσίγαρα και ένα παπούτσι τα οποία εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ώστε να εντοπιστούν ίχνη από γενετικό υλικό.

Μέχρι στιγμής, όμως, οι Αρχές δεν έχουν βρει το τζιν σορτσάκι και τα εσώρουχα που φορούσε η Αναστάζια το μοιραίο βράδυ.

Τέλος, στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν και τα μηνύματα που αντάλλαξε η 27χρονη με τον 28χρονο, Πολωνό, σύντροφό της λίγο πριν χαθούν τα ίχνη της. Ο νεαρός, ο οποίος επέστρεψε χθες στη χώρα του μαζί με τη μητέρα του θύματος, φέρεται να έλαβε ένα μήνυμα από την Αναστάζια λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Δευτέρας. Σε αυτό η άτυχη κοπέλα του ζητούσε να πάει να την πάρει από το Μαρμάρι καθώς κάτι δεν πήγαινε καλά ενώ του έστειλε και το στίγμα της τοποθεσίας που βρισκόταν.

Ο 28χρονος δεν έδωσε σημασία στο σήμα κινδύνου που εξέπεμπε η 27χρονη και πήγε να την βρει λίγο μετά τα μεσάνυχτα όταν έλαβε το τελευταίο μήνυμα από το κινητό της.

Μόλις έφτασε στην τοποθεσία που του έστειλε η Αναστάζια ήταν πλέον αργά καθώς η κοπέλα ήταν άφαντη και το τηλέφωνό της κλειστό.

Κώστας Στάμου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom