Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Θεσ/κη - Παιδική πορνογραφία: Κύκλωμα βλέπει η ΕΛ.ΑΣ πίσω από τη σύλληψη 16χρονου μαθητή


Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό κυκλώματος που αγόραζε το υλικό παιδικής πορνογραφίας, το οποίο διακινούσε ένας 16χρονος στη Θεσσαλονίκη, που μόλις είχε τελειώσει την Α’ Λυκείου.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας ψάχνουν και συνεργούς του 16χρονου, ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε ογκώδης δικογραφία που αφορά μια σειρά αδικημάτων, όπως: ανάρτηση σε κοινή θέα στο ίντερνετ ή στα social media υλικού στη γενετήσια ζωή με περιουσιακό όφελος κατ’ εξακολούθηση και κατοχή, προσφορά, διανομή και πώληση φωτογραφιών και βίντεο μέσω διαδικτύου.

Τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κινήθηκαν υπό άκρα μυστικότητα μέχρι τη στιγμή της σύλληψης του 16χρονου, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» αυτής της οργάνωσης, η οποία πουλούσε φωτογραφίες έναντι οικονομικών απολαβών -κατά πληροφορίες 5 ευρώ τη φωτογραφία-, εικάζεται ότι μετρά εκατοντάδες επαφές και κατ’ επέκταση, αγοραστές που προμηθεύτηκαν υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν στο ThessToday.gr ότι δεν αποκλείεται ακόμη και εντός της ημέρας να ανακοινωθούν και νέες συλλήψεις.

Ο 16χρονος οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία ώστε να απολογηθεί.

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom