Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Καλαμάτα: «Πνιγμένα παιδιά και ξεριζωμός αυτός είναι ο καπιταλισμός» (φωτο & βίντεο)

Αποδοκιμασίες για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Καλαμάτα

Συλλαλητήριο στην Καλαμάτα πραγματοποίησε το ΚΚΕ για το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου.

«Χιλιάδες νεκροί και ξεριζωμένοι, ψάχνουν την ελπίδα βρίσκονται πνιγμένοι», «Κάναν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών ναυάγησε το σύστημα της φτώχειας των κερδών», «Πνιγμένα παιδιά και ξεριζωμός αυτός είναι ο καπιταλισμός», είναι συνθήματα που ακούγονται αυτή την ώρα στην Καλαμάτα, στην πικετοφορία που οργάνωσε η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, όπου απεύθυνε χαιρετισμό ο ΓΓ της ΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αφού αναφέρθηκε στις αιτίες που οδηγούν τους ξεριζωμένους να φεύγουν από τις πατρίδες τους, τις ευθύνες που έχει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις επεσήμανε ότι ο ο λαός της Μεσσηνίας, ο ελληνικός λαός, η νεολαία δεν πρέπει να συμβιβαστούν με αυτή την «κανονικότητα» αλλά να βρεθούν στον δρόμο του αγώνα, κάνοντας ειδική αναφορά στα μεγάλα συλλαλητήρια που διοργανώνονται αύριο από εργατικά σωματεία και φορείς στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την εκμετάλλευση, την αδικία, τη φτώχεια, τον ξεριζωμό.

Τόνισε ότι ταυτόχρονα με τον αγώνα για να βοηθήσουμε αυτούς τους συνανθρώπους μας και να απαιτήσουμε να βρεθούν λύσεις για αυτά τα ζητήματα να κάνουμε και πιο ισχυρό το ΚΚΕ, να διατηρηθεί η έδρα του ΚΚΕ στη Μεσσηνία, να αυξηθεί το ποσοστό του ΚΚΕ με περισσότερες ψήφους στην Καλαμάτα, σε όλο το νομό, την Πελοπόννησο, σε όλη την Ελλάδα.

https://www.902.gr/

Ναυάγιο στην Πύλο: Αποδοκιμασίες για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Καλαμάτα

Με αποδοκιμασίες υποδέχθηκε ομάδα συγκεντρωμένων την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου όταν έφθασε στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Οι συγκεντρωμένοι υποστήριξαν, σύμφωνα με το tharrosnews.gr ότι είναι παράλογο η κ. Σακελλαροπούλου να συμφωνεί με το φράχτη στον Έβρο αλλά παράλληλα να στηρίζει τους μετανάστες.

Μάλιστα ανάμεσα σε πολίτη και την ΠτΔ ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

Πολίτης: «Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ, υπό τη δική σας προεδρία, τους κάνει αυτά που τους κάνει, τους σκοτώνει (!) στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο»…

ΠτΔ: «Σκεφτείτε, αυτά τα σαπιοκάραβα που φορτώνουν οι διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες ακόμη υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέτε».

Πολίτης: «Κι εσείς τι κάνατε γι’ αυτό;»

ΠτΔ: «Θα το λύσουμε εσείς κι εγώ, τώρα, εδώ;»

Πολίτης: «Εσείς ήρθατε εδώ»

ΠτΔ: «Ναι, γιατί όταν ακούω φωνή έχω μια προσέγγιση δημοκρατική. Δεν μου αρέσει ο μονόλογος, σας ακούω»

Πολίτης: «Τη δημοκρατική σας προσέγγιση την είδαμε στον φράχτη που φωτογραφίζεστε και στην τυμβωρυχία και εδώ και αλλού και στα Τέμπη»

ΠτΔ: «Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου»

Πολίτης: «Την προστασία της πατρίδας την είδαμε με τους 59 νεκρούς»

ΠτΔ: «Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι…»

Πολίτης: «Εμείς δεν κατεβαίνουμε σε εκλογές, είναι ντροπή αυτό, ντροπή» 

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom