Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Νέο θρίλερ ανοιχτά της Πύλου: Εντοπίστηκε σκάφος με μετανάστες


Νέο θρίλερ ανοιχτά της Πύλου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ιταλικές αρχές εντόπισαν ιστιοφόρο σκάφος με περίπου 60 μετανάστες, σε θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται 100 ναυτικά μίλια από την Πύλο, κοντά στα όρια των ζωνών SnR Ελλάδας – Ιταλίας.

Έχει ενημερωθεί ο ελληνικός θάλαμος επιχειρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιστιοφόρο δεν εκπέμπει σήμα κινδύνου και σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθείται από τις Αρχές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτή την ώρα επιχειρούν μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, 6 παραπλέοντα πλοία και 1 ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πλωτάρχης Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, τόνισε ότι παραπλέοντα σκάφη στην περιοχή, φορτηγά πλοία, κατευθύνονται στο σημείο.

«Το ουσιώδες είναι ότι το σκάφος πλέει κανονικά στα όρια των δυο γραμμών (Ιταλία – Ελλάδα) και δεν έχει υπάρξει κίνδυνος. Πάει και ελικόπτερο για να διαπιστωθεί η ακρίβεια των στοιχείων» σημείωσε ο κ. Αλεξίου.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σαφή εικόνα για αριθμό μεταναστών… Δεν υπάρχει κίνδυνος, δεν επικρατούν αυτή τη στιγμή δυσμενείς καιρικές συνθήκες» διευκρίνισε.

Σημειώνεται ότι στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων από το ναυάγιο που σημειώθηκε την Τετάρτη, συνεχίζονται.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom