Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

«Φως στο Τούνελ»: Η γη «κατάπιε» μητέρα στην Ξάνθη… (βίντεο)


  Άνοιξε η γη μέρα – μεσημέρι και «κατάπιε» μητέρα τριών παιδιών στην Ξάνθη.Η Ανιφέ Κιαζήμ Ογλού 49 χρόνων, επέστρεφε το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Μαΐου στο σπίτι της στο χωριό Κύρνος, όπου μένει με τον σύζυγό της και τον 7χρονο γιο τους.

Συγχωριανές της που ταξίδευαν μαζί της με το λεωφορείο από την Ξάνθη, την είδαν να κατεβαίνει στη στάση του χωριού και να παίρνει το δρόμο για το σπίτι της.

Ο σύζυγός της δηλώνει πως δεν έφτασε ποτέ και υποψιάζεται μήπως κάτι κακό της συνέβη στον Μαχαλά, λίγα μέτρα απόσταση.

Η Ανιφέ σε συγγενείς και φίλους της έλεγε πως ήταν θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον σύζυγό της, κάτι που ο ίδιος μιλώντας στο «Τούνελ», το αρνείται.

Τρεις ημέρες πριν τα ίχνη της χαθούν, την Παρασκευή 12 Μαΐου, ζαλίστηκε και έπεσε στο δρόμο του χωριού μπροστά στο καφενείο. Διερχόμενο ταξί τη μετέφερε στο νοσοκομείο της Ξάνθης, όπου παρέμεινε όλη τη νύχτα παρουσιάζοντας θωρακικό άλγος και κρίση απώλειας συνείδησης.

Το πρωί του Σαββάτου πήρε εξιτήριο και επισκέφτηκε την αδελφή και την κόρη της στην Παλιά Χρύσα στην Ξάνθη. Το μεσημέρι της Δευτέρας η κόρη της κάλεσε ταξί που την μετέφερε στα ΚΤΕΛ της περιοχής. Εκεί κάμερα ασφαλείας την κατέγραψε να επιβιβάζεται στο λεωφορείο. Έφτασε στο χωριό της και εκεί χάθηκε.

«Πήρε το δρόμο και δεν την ξαναείδαν…»

Ο παντοπώλης του χωριού, στο μαγαζί του οποίου συνήθιζε να ψωνίζει η αγνοούμενη, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής για τις τελευταίες στιγμές πριν ανοίξει η γη και την «καταπιεί». Η κόρη του ταξίδευε μαζί της στο ίδιο λεωφορείο και κατέβηκαν στην ίδια στάση.

«Την είδαμε τελευταία φορά τη Δευτέρα στις τέσσερις το μεσημέρι, μετά δεν την είδε κανένας. Κατέβηκαν από το λεωφορείο η κόρη μου, η αγνοούμενη και μία ακόμα κυρία. Πήρε το δρόμο από εδώ προς το Μαχαλά. Απ’ ότι ακουγόταν είχαν προβλήματα με τον σύζυγό της, κυρίως οικονομικά και ψιλομάλωναν. Ερχόταν από το μαγαζί και ψώνιζε καμιά φορά. Μακάρι να βρεθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά στο «Τούνελ» ο μάρτυρας.

«Μιλούσε για την άσχημη συμπεριφορά του…»

Συγγενής της μητέρας, μίλησε στο «Τούνελ» για το τι προηγήθηκε της εξαφάνισης αλλά και για το τι πιστεύουν πως της έχει συμβεί.

«Είναι μητέρα τριών παιδιών από διαφορετικούς γάμους. Με τον τελευταίο σύζυγο, έχει ένα γιο εφτά χρόνων. Δεν εργαζόταν ούτε η ίδια, ούτε ο σύζυγός της, είχαν βοήθεια από τα επιδόματα. Ζούσαν δύσκολα οικονομικά και υπήρχε γκρίνια. Τελευταίος άνθρωπος που την είδε, ήταν η κόρη της που μένει κι εκείνη στην Ξάνθη. Μία γυναίκα που μένει σε κοντινή γειτονιά, ανέφερε ότι ταξίδεψαν μαζί και κατέβηκαν από το λεωφορείο και πήραν το δρόμο προς το σπίτι. Την είδαν όμως και άλλοι να αποβιβάζεται από το λεωφορείο. Απ’ ότι είπαν όμως ο σύζυγός της και το παιδί, δεν έφτασε ποτέ στο σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια κάνει λόγο για άσχημες συμπεριφορές που δεχόταν η άτυχη μητέρα στο σπίτι της.

«Σε μια συγγενή της και σε κάποιους στον οικισμό που πήγαινε βόλτα, είχε αναφέρει ότι είχε κάποια προβλήματα στο γάμο με το σύζυγό της. Ότι ήταν θύμα κακής συμπεριφοράς. Καταλαβαίνετε τώρα… Κάνουμε  διάφορες σκέψεις. Μήπως επειδή δεν περνούσε καλά όπως έλεγε η ίδια τελευταία, έχει βρει κάπου καταφύγιο. Αλλά από την άλλη, για να μη μας έχει πάρει ούτε ένα τηλέφωνο, σκεφτόμαστε πολλά… Ανησυχούμε μήπως έχει πάθει κάτι κακό.»

Ο σύζυγος: Της έλεγα μην πας εκεί, θα σε «φάνε»…

Ο σύζυγος της αγνοούμενης μητέρας, μίλησε για όλα στην κάμερα του «Τούνελ».

«Η γυναίκα μου είναι ζωντανή. Δεν είχαμε προβλήματα μεταξύ μας, μόνο οικονομικά. Λέει για μένα προς τα έξω πως τη δέρνω, μπουνιές, κλωτσιές, αλλά τόσοι γείτονες δίπλα μας δε θα είχαν ακούσει φωνές; Ήρθαν από την Ασφάλεια, μαζί με εισαγγελέα και ρωτούσαν στη γειτονιά. Εγώ φοβάμαι να πειράξω κότες, πώς να κάνω αυτό το πράγμα στη σύζυγό μου…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το που μπορεί να βρίσκεται, είπε:

«Η γυναίκα που ήταν μαζί στο δρόμο, ανέφερε πως χωρίστηκαν οι δρόμοι τους προς το Μαχαλά και από εκεί και πέρα δεν την είδε κανείς. Όλοι κρατούν το στόμα τους κλειστό. Εγώ κοιτάω να βγει μπροστά μου ζωντανή, να επιστρέψει πίσω, να προσέχει το παιδί της. Το 7χρονο παιδί μας ζητάει τη μαμά του, ρωτάει να μάθει που είναι. Με πιάνει η καρδιά μου. Ούτε η αδελφή της, αλλά ούτε και η κόρη της γνωρίζουν που μπορεί να είναι, κανένας. Φοβάμαι κι εγώ, δεν μπορώ να πάω να την ψάξω. Της είπα “γυναίκα μην πας εκεί (στο Μαχαλά) γιατί θα σε φάνε”. Να γυρίσει σπίτι…»

Άκαρπες έρευνες…

Για την εξαφάνισή της σήμανε Missing Alert. Δέκα ημέρες μετά, με αίτημα του τοπικού αστυνομικού τμήματος, μετέβησαν στην περιοχή μέλη της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» με εκπαιδευμένο σκύλο έρευνας αγνοούμενων, πλήρωμα διασωστών και ψυχολόγο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», για να πραγματοποιήσουν έρευνες. Έψαξαν σε πολλά σημεία, ακόμα και σε ποτάμι της περιοχής όπου συνήθιζε να ψαρεύει με τον σύζυγό της, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η αγνοούμενη είναι εύσωμη, έχει ύψος 1.54, μακριά ξανθά μαλλιά και πράσινα μάτια.

Την ημέρα που χάθηκε φορούσε ένα λουλουδάτο παντελόνι, καφέ μπλούζα, καφέ ζακέτα, πορτοκαλί μαντήλα και κόκκινες παντόφλες, ενώ κρατούσε και μία πλαστική τσάντα.

https://anikolouli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom