Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

8 χρόνια φυλάκιση στην 18χρονη που μαχαίρωσε θανάσιμα τη φίλη της στο Μαρούσι


Την καταδίκη της 18χρονης που μαχαίρωσε πολλαπλά μέχρι θανάτου τον περασμένο Δεκέμβριο την 22χρονη φίλη της στο Μαρούσι αποφάσισε το δικαστήριο Αθηνών.

Η καταδικασθείσα θα εκτίσει ποινή κάθειρξης οχτώ ετών σε φυλακές ανηλίκων, καθώς όταν τελέσθηκε η εγκληματική ενέργεια ήταν 17 ετών και άρα υπάγεται στις διατάξεις που προβλέπει ο ποινικός κώδικας για τους ανηλίκους. Καταδικάσθηκε για παράνομη οπλοχρησία και ανθρωποκτονία.

«Μετά από εξαντλητική διαδικασία πέντε ημερών, ορισμένες εκ των οποίων και σε μεταμεσονύκτιες ώρες, το Δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση της 18χρονης Μ.Χ. εξέδωσε απόφαση, με την οποίαν καταδικάζει την 18χρονη να εκτίσει ποινή εγκλεισμού σε Κατάστημα Κρατήσεως Νέων, ύψους 8 ετών», όπως ανακοινώθηκε.

«Οι γονείς της ανήλικης εκφράζουν προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Δικαστηρίου που εξέδωσε αυτήν την απόφαση την απόλυτη ευγνωμοσύνη «τόσο για τη διαδικασία, που ήταν υποδειγματική, όσο και για τη διδακτική και κοινωνιολογική προσέγγιση, την οποίαν έκαναν οι κυρίες δικαστές», αναφέρεται σε ανακοίνωση εκ μέρους του συνηγόρου υπεράσπισής της, Αλέξη Κούγια, ενώ επισημαίνεται ότι:

«Η 18χρονη, η οποία ομολόγησε την ενοχή της, υπήρξε άριστη μαθήτρια, με τέλεια γνώση αγγλικών, γαλλικών, μουσικός τριών οργάνων και Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο αγώνισμα των 10.000 μέτρων νεανίδων, εξέφρασε τη συντριβή της για την εγκληματική της συμπεριφορά και προετοιμάζεται προκειμένου να εισαχθεί μέσω πανελληνίων εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή». Στην ίδια ανακοίνωση, υπενθυμίζεται ότι η 18χρονη «αφαίρεσε τη ζωή της φίλης της υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες πριν από 6 μήνες, στο σπίτι των γονιών της στο Μαρούσι».

«Την σκότωσα, γιατί μου ζήτησε να μην ξαναβρεθούμε», φέρεται να δήλωσε τον περασμένο Δεκέμβριο βρισκόμενη υπό σύγχυση και σοκ, ανέφερε στους αστυνομικούς του 8ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.

Αστυνομικές πληροφορίες, μετά το συμβάν, ανέφεραν ότι η 18χρονη πάσχει από χρόνια σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ ο πατέρας της, ο οποίος είναι γιατρός, την βρήκε μέσα στα αίματα μόλις επέστρεψε το βράδυ στο σπίτι τους μαζί με την μητέρα της το βράδυ του φονικού.

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom