Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Έλενα Αθανασοπούλου: Με λυγμούς η ηθοποιός μετά την αθώωση του Κωστόπουλου που τον κατηγόρησε για βιασμό (βίντεο)


Η Έλενα Αθανασοπούλου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή που παρουσιάζει η Ελένη Τσολάκη, «Πρωινό Σου Σου», την Παρασκευή 14 Ιουνίου και μίλησε για την αθώωση του σκηνοθέτη, Κώστα Κωστόπουλου, τον οποίο η ηθοποιός είχε κατηγορήσει για τον βιασμό της.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η Έλενα Αθανασοπούλου ξέσπασε σε κλάματα, περιγράφοντας, πώς αποκάλυψε στους γονείς της, τι της είχε συμβεί.

Δείτε το βίντεο:

Όπως ανέφερε, πρώτα το είπε στη μητέρα της, η οποία την είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους πίσω από την απόφασή της να κατηγορήσει τον σκηνοθέτη. «Κριτής είναι μόνο ο Θεός» είπε αρχικά η Έλενα Αθανασοπούλου και πρόσθεσε: «Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα που βρήκα τη δύναμη για να κάνω την καταγγελία. Περίμενα να ακούσω το όνομα του σκηνοθέτη όταν βγήκε το metoo».

«Δεν μπορούσε να με σταματήσει κανείς»

Η Έλενα Αθανασοπούλου δήλωσε στη συνέχεια: «Η μητέρα μου το έμαθε πρώτη. Ένιωθα οργή τότε, μετά με προσέγγισαν κάποιες γυναίκες κι έμαθα κι άλλα περιστατικά. Όταν ανακάλυπτα ότι δεν είμαι μόνη σε όλο αυτό, ένιωθα ακόμα πιο δυνατή. Οπότε δεν μπορούσε να με σταματήσει κανείς. Τελευταίος το έμαθε ο πατέρας μου. Ο πατέρας μου το βίωσε πολύ χειρότερα απ’ ότι εγώ».

«Του κόπηκαν τα πόδια του πατέρα μου»

Ξεσπώντας σε λυγμούς, η Έλενα Αθανασοπούλου περιέγραψε την αντίδραση του πατέρα της. «Συζητούσαμε και κάποια στιγμή μού φώναξε και ένιωσα κακοποιημένη και του είπα ότι "τι κάνεις εκεί ρε; Εγώ ετοιμάζομαι να καταγγείλω αυτό και αυτό και εσύ μου φωνάζεις; Ξέρεις τι έχω πάθει εγώ;" Του κόπηκαν τα πόδια και μου είπε “γιατί δεν μου το είπες;”. 

Του είπα ότι δεν ήταν εύκολο να του το πω τότε. Μου είπε “κάνε ότι θέλεις, είμαι δίπλα σου, σε στηρίζω” κι έτσι ξεκίνησε. Ο πατέρας μου είναι ο πιο διαλυμένος όλων» θυμήθηκε η ηθοποιός και ξέσπασε σε κλάματα, κρατώντας το χέρι της Ελένης Τσολάκη.

Ολόκληρη η συνέντευξη της Έλενας Αθανασοπούλου

«Έφαγα πάρα πολλή λάσπη»

Αν και έλαβε τη στήριξη συναδέλφων της και της οικογένειάς της, η Έλενα Αθανασοπούλου δέχτηκε πολλές «μαχαιριές» όπως τόνισε στη συνέντευξη. «Έφαγα πάρα πολλή λάσπη. Έβγαιναν άνθρωποι χωρίς να με ξέρουν κι έλεγαν ότι έχω δόλο. Μου έριχναν κι από μια μαχαιριά. Μου είχε βγει όλο σε επίθεση. Τους έβλεπα όλους εχθρούς» είπε. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν μπορούσε να τη σταματήσει. «Ο Θεός ο ίδιος να μου έλεγε σταμάτα θα του έλεγα, έλα πάμε μαζί. Ήθελα να δικαιωθώ. Δεν ήμουν μόνη μου,. υπήρξαν γυναίκες επώνυμες και ανώνυμες, χωρίς να με γνωρίζουν και ήρθαν μαζί μου, επειδή είχαν παρόμοια περιστατικά. Κάποιες τις συνάντησα τις μέρες της δίκης. Για να έρθω στην Αθήνα πήρα αγχολυτικά και με παρακολουθούσε ψυχολόγος. Με είχαν πιάσει φοβίες με την Αθήνα, ότι όλοι θα με φάνε» ξεκαθάρισε, η Έλενα Αθανασοπούλου.

Για τη δικαστική απόφαση, ανέφερε ότι παρά το αποτέλεσμα, αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω, θα έκανε ακριβώς το ίδιο. «Ένιωθα ότι θα δικαιωθώ, γιατί το βούλευμα με δικαίωνε, ήταν καταπέλτης. Το ομόφωνα με τρόμαξε, αλλά δεν παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη. Δικαιώθηκα ηθικά από τη στιγμή που γυναίκες με τεράστια καριέρα και όνομα, χωρίς να με γνωρίζουν με στήριξαν. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα το ξανάκανα» εξήγησε.

«Κάποια στιγμή είπα ότι θέλω να πεθάνω»

Η Έλενα Αθανασοούλου επηρεάστηκε σημαντικά, σε ψυχολογικό επίπεδο και έφτασε σε σημείο να θέλει να πεθάνει. «Κάποια στιγμή είπα ότι θέλω να πεθάνω, δεν θέλω να το ζήσω όλο αυτό. Έφυγα ενάμιση χρόνο στην Κρήτη. Εναντιώθηκα στον χώρο μου. Μας έλεγαν μίλα και μίλα και ένας δεν βγήκε να πει “σταματήστε, είναι καλό κορίτσι”. Ακόμα και φίλους τους έβλεπα εχθρούς. Κοιμόμουν αγκαλιά με την Παναγία όλο αυτό το διάστημα. Οι γυναίκες γίνονται πιστευτές μόνο όταν δολοφονούνται», αποκάλυψε.

«Δέχομαι ακόμα ψυχολογική υποστήριξη. Είχα περάσει κατάθλιψη τότε, ήθελα να βάλω τέλος στη ζωή μου μετά από αυτό που βίωσα. Ήμουν 21 ετών, όποιος με πλησίαζε νόμιζα ότι με κακοποιύσε», τόνισε μεταξύ άλλων και ξέσπασε για όσους έκριναν την κίνησή της μετά από το περιστατικό να πάει σε κλαμπ. «Βγαίνει και λέει συγκεκριμένη γυναίκα ότι επειδή πήγα εκεί δεν είμαι βιασμένο. Ποιος θα μου πει τι θα κάνω; Μπορεί να ήθελα να γίνω αλκοολικιά, να πέσω στα ναρκωτικά», ενώ έδωσε εξήγηση και για τη φωτογραφία με τον σκηνοθέτη.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε την αθώωση του πρώην σκηνοθέτη της σειράς «Σασμός» Κώστα Κωστόπουλου από το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου. Η ηθοποιός δήλωσε μετά την απόφαση «ηθικά δικαιωμένη».

«Έκανα κάτι πάρα πολύ δύσκολο, είχα στοιχεία, ειπώθηκαν. Ήρθαν γυναίκες. Και στην προηγούμενη δίκη, όταν βγήκα από το δικαστήριο έμαθα ότι μια γυναίκα είχε καταθέσει μήνυση τρεις φορές, τον είχαν αθωώσει και τη δολοφόνησαν. Εγώ ηθικά νιώθω δικαιωμένη, ευχαριστώ πάρα πολύ. Ξεπέρασα τις φοβίες μου», ανέφερε στην τηλεόραση του OPEN και την εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου» η Έλενα Αθανασοπούλου στις πρώτες της δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της δίκης.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom