Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Υποβρύχιο Titan: «Διαλύθηκαν η ουρά και ο θάλαμος πίεσης... Ίσως δεν βρεθούν ποτέ οι σοροί των επιβατών»


Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ παραχώρησε χθες το βράδυ συνέντευξη Τύπου στη Βοστώνη για το υποβρύχιο Titan, που εξαφανίστηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού. Η ενημέρωση έγινε από τον Αντιναύαρχο John Mauger.


Οι πέντε επιβαίνοντες ήταν: ο 61χρονος αμερικανός ιδρυτής της OceanGate Στόκτον Ρας, ο 77χρονος γάλλος ωκεανογράφος Πολ-Ανρί Ναρζολέ, ο 59χρονος βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο 48χρονος πακιστανός επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταγούντ και ο 19χρονος γιος του, Σουλεϊμάν.

Το μήκους 6,7 μέτρων Titan, που ανήκει στην εταιρεία OceanGate Expeditions με έδρα τις ΗΠΑ, ξεκίνησε την κατάδυσή του προς το ναυάγιο του Τιτανικού στις 08:00 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας). 

Έχασε επαφή με το πλοίο υποστήριξης έπειτα από περίπου μία ώρα και 45 λεπτά, λίγο προτού φτάσει στο διάσημο ναυάγιο, σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Ατλαντικού.

Ο Αντιναύαρχος John Mauger αναφέρθηκε σε όσα προηγήθηκαν στο θρίλερ με το βαθυσκάφος, δηλώνοντας ότι βρέθηκαν συντρίμμια του και αυτό υποδηλώνει ότι καταστράφηκε. «Δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι αυτό για τις οικογένειες των θυμάτων. Εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια».

Ο ίδιος ευχαρίστησε όλες τις εταιρείες και το προσωπικό που συνέδραμαν στις έρευνες. «Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε πληροφορίες για ότι συνέβη», πρόσθεσε.

Τα συντρίμμια «υποδηλώνουν μια καταστροφική απώλεια του θαλάμου πίεσης και της ουράς», ανέφερε στη συνέχεια.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom