Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Κως: Άκαρπες μέχρι τώρα οι έρευνες για την Αναστάζια - Τα στοιχεία που ενισχύουν το σενάριο του εγκλήματος


Στην Κω βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου ειδικό κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών, που θα συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία που αγνοείται από τις 12 Ιουνίου.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως πρόκειται για δολοφονία και προσπαθούν να «ξετυλίξουν» το κουβάρι της εξαφάνισης που εξελίσσεται σε θρίλερ. Κλειδί στην υπόθεση και νο1 ύποπτος είναι ένας 32χρονος από το Μπαγκλαντέςπου φέρεται να είναι και ο τελευταίος άνθρωπος που συνάντησε η κοπέλα πριν χαθούν τα ίχνη της.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της 27χρονης προς το παρόν έχουν αποβεί άκαρπες. Αστυνομικοί, άντρες της Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές «χτενίζουν» την περιοχή ψάχνοντας ίχνη της κοπέλας. Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ψάχνουν μέσα σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, ενώ drone χτενίζει την περιοχή.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στην ευρύτερη περιοχή του Μαρμαρίου, γύρω από το σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές αλλά και στο Τιγκάκι. Μάλιστα προβληματίζει το γεγονός ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι γεμάτη πηγάδια.

Ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός κρατείται με την κατηγορία της αρπαγής και η εισαγγελέας τον παρέπεμψε στην ανακρίτρια για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Τα στοιχεία που δείχνουν δολοφονία

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι άνδρες της Ασφάλειας Κω παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής διενήργησαν έρευνα στην οικία του 32χρονου στο Μαρμάρι και συνέλεξαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Ανάλογη έρευνα έγινε και στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο έμενε η νεαρή ξενοδοχοϋπάλληλος.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ στο σώμα του 32χρονου βρέθηκαν ίχνη πάλης, ενώ στο σπίτι του εντοπίστηκαν ξανθές τρίχες και μία μπλούζα με μία κηλίδα αίματος.

Στοιχείο «κλειδί» που αναμένεται να δώσει απαντήσεις στο μυστήριο είναι το κινητό της 27χρονης, το οποίο εντοπίστηκε τυχαία λίγο μετά τη μια το μεσημέρι του Σαββάτου σε εγκαταλελειμμένο κτίριο κοντά στην οικία του 32χρονου από το Μπαγκλαντές από έναν πολίτη, ο οποίος το παρέδωσε στην αστυνομία, η οποία επιβεβαίωσε ότι πρόκειται όντως για τη συσκευή της Αναστάζια.

Το γεγονός ότι από το κινητό που εντοπίστηκε έχει αφαιρεθεί η κάρτα SIM, ώστε να μην είναι δυνατόν ο εντοπισμός της τοποθεσίας του, κάνει τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να πιστεύουν πως η κοπέλα έχει δολοφονηθεί.

Η 27χρονη κοπέλα έφτασε στην Κω πριν από έναν μήνα και δούλευε στο εστιατόριο πολυτελούς ξενοδοχείου, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, οπότε και χάθηκαν τα ίχνη της στην περιοχή Μαρμάρι.

Στο στόχαστρο από νωρίς η παρέα των πέντε ανδρών

Η παρέα των πέντε ανδρών από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές μπήκε από την αρχή στο στόχαστρο των Αρχών καθώς είχαν εντοπιστεί μαζί με την Αναστάζια σε σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Όπως υποστήριξαν στην αστυνομία, η κοπέλα, το βράδυ της Δευτέρας, βρέθηκε μαζί τους σε σούπερ μάρκετ του νησιού. Εκεί, όπως είπαν οι ίδιοι, όταν συνειδητοποίησαν ότι η νεαρή κοπέλα ήταν σε κατάσταση μέθης, της πρότειναν να την πάνε στο σπίτι τους μέχρι να αισθανθεί καλύτερα, όπως και έγινε.

Ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές παραδέχθηκε ότι στο σπίτι συνευρέθηκε σεξουαλικά με την κοπέλα. Στη συνέχεια, όπως ανέφερε ο ίδιος, την άφησε σε εξωτερικό χώρο και έφυγε.

Όπως προέκυψε όμως, έπειτα από έρευνα της Αστυνομίας, στο σημείο που υπέδειξε ο Μπαγκλαντεσιανός δεν βρέθηκε κανένα ίχνος της κοπέλας, ενώ ούτε οι κάμερες που ήταν εκεί έδειξαν κάποια κίνηση.

Την εξαφάνιση της 27χρονης δήλωσε στην Αστυνομία ο 28χρονος σύντροφός της την Τρίτη (13/6), καταγγέλλοντας ότι τα ίχνη της συντρόφου του έχουν χαθεί από τις 12 Ιουνίου. Σύμφωνα με την καταγγελία του, το βράδυ της Δευτέρας (12/6) περίπου στις 22:30 ο 28χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη σύντροφό του και του ανέφερε ότι βρισκόταν στο Μαρμάρι, σε κατάσταση μέθης και ότι θα την πήγαινε κάποιος στο ξενοδοχείο με τη μηχανή του, στέλνοντας του το σημείο που θα πήγαινε, για να περάσει να την πάρει.

Βίντεο ντοκουμέντο με τις τελευταίες της κινήσεις

Το MEGA μάλιστα έφερε στο φως της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας ταβέρνας στο Μαρμάρι, κοντά στο ξενοδοχείο που εργαζόταν η 27χρονη Αναστάζια.

Είναι Δευτέρα 12 Ιουνίου, ώρα 19:25, λίγο πριν την εξαφάνιση της 27χρονης. Η Αναστάζια μπαίνει στο μαγαζί και όπως φαίνεται και στο βίντεο, δεν συνομιλεί με κάποιον υπάλληλο, αλλά διαβάζει τον τιμοκατάλογο. Στη συνέχεια ασχολείται για λίγα λεπτά με το κινητό της κι έπειτα τραβά με το κινητό της φωτογραφία τον τιμοκατάλογο. 

Μετά φαίνεται πως η 27χρονη βγαίνει στον κεντρικό χώρο της ταβέρνας και δείχνει να περιπλανιέται σαν να ήταν χαμένη. Έπειτα, στρίβει αριστερά προς το μίνι μάρκετ, όπου εκείνο το βράδυ επιβιβάστηκε στη μοτοσικλέτα του 32χρονου από το Μπαγκλαντές.

Σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το MEGA φαίνεται πως την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης ο σύντροφος της 27χρονης πήγε στην ταβέρνα με τη φωτογραφία της Αναστάζια αναζητώντας την.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Παράλληλα συνεχίζονται οι καταθέσεις ατόμων που βρίσκονται στο εργασιακό περιβάλλον της 27χρονης καθώς και του συντρόφου της με τον οποίο ήρθαν πριν από ένα μήνα στη Κω για να εργαστούν το καλοκαίρι και ο οποίος ήταν ο τελευταίος που επικοινώνησε μαζί της πριν χαθούν τα ίχνη της. 

Την ίδια ώρα συγγενείς και φίλοι της 27χρονης την αναζητούν ακόμη και στα απέναντι Τουρκικά παράλια μέσω social media, εκτιμώντας ότι την έχουν απαγάγει.

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom