Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Ναυάγιο στην Πύλο: Δεύτερη εγκύκλιος Ντογιάκου - Με απόλυτη μυστικότητα οι έρευνες και οι ανακρίσεις


Με εγκύκλιο του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, ζητά να διενεργηθούν οι έρευνες, για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου σε διεθνή ύδατα, κατ´ απόλυτη μυστικότητα.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει την τήρηση της μυστικότητας κατά τη διάρκεια των ερευνών για το ναυάγιο στην Πύλο λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και της ανάγκης να διερευνηθούν τα αίτια της πρωτοφανούς τραγωδίας από τις αρμόδιες αρχές.

Η εγκύκλιος στάλθηκε στους επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών και Πρωτοδικών που μετέχουν στις έρευνες αλλά και στους υπευθύνους του Λιμενικού Σώματος που λαμβάνουν καταθέσεις από επιζήσαντες αλλά και άλλα πρόσωπα, αργά χθες το βράδυ.

Ο κ. Ντογιάκος επικαλείται παλαιότερη εγκύκλιο του για τη μυστικότητα της ανάκρισης την οποία είχε αποστείλει από το 2015, ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, τονίζοντας πως «ουδείς τρίτος, με οποιαδήποτε ιδιότητα, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιοδήποτε λόγο, δικαιούται να λάβει γνώση των στοιχείων της ποινικής δικογραφίας, είτε άμεσα είτε έμμεσα, πολύ δε περισσότερο με οποιονδήποτε τρόπο, να παρεμβαίνει στους εκτελούντες αυτό ανακριτικούς υπαλλήλους με εντολές, υποδείξεις, παροτρύνσεις, αιτήματα, κ.λ.π., δεδομένου ότι η εποπτεία της ανακρίσεως έχει ανατεθεί από το νομοθέτη, στο σύνολό της, αποκλειστικά και μάλιστα πανηγυρικά, στον εποπτεύοντα την Υπηρεσία Σας Εισαγγελικό Λειτουργό».

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom