Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Ναυάγιο στην Πύλο: «Καμία προσπάθεια πρόσδεσης του αλιευτικού» - Τι απαντά το Λιμενικό στις πληροφορίες ότι έριξαν σχοινί


Καμία προσπάθεια πρόσδεσης του αλιευτικού σκάφους ανοιχτά της Πύλου δεν έγινε από το Λιμενικό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Νίκος Αλεξίου, απαντώντας έτσι στις αναφορές και τα δημοσιεύματα που ήθελαν πλωτό του Λιμενικού να χρησιμοποίησε σχοινί για να προσδέσει το πλοίο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την «Καθημερινή», στέλεχος του Λιμενικού φέρεται να είπε τα εξής:

«Λίγο πριν από τις 11 μ.μ. το πλήρωμα του σκάφους «920» του Λιμενικού φώτισε με προβολείς το πλοιάριο και με μεγάφωνα ενημέρωσε τους επιβαίνοντες ότι λόγω του υπέρβαρου διέτρεχαν κίνδυνο και ότι δεν θα κατάφερναν να φθάσουν στις ιταλικές ακτές.

Ναυάγιο στην Πύλο – Γκουτέρες: Δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα

Οι άνδρες του Λιμενικού μάλιστα χρησιμοποίησαν ένα σχοινί προκειμένου, όπως αναφέρουν, να προσδέσουν στο αλιευτικό και να ελέγξουν τις συνθήκες που επικρατούσαν στο εσωτερικό του. Ορισμένοι από τους επιβαίνοντες, ωστόσο, που συνέχιζαν να αντιδρούν στην προοπτική μεταφοράς τους στην Ελλάδα αντί της Ιταλίας φέρονται να έλυσαν το σχοινί προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους με ρότα προς βορρά. «Το συγκεκριμένο περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 11 μ.μ., αρκετές ώρες πριν από τη βύθιση του πλοιαρίου».

Ωστόσο μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ1 ο κ. Αλεξίου εξήγησε ότι ουδέποτε το Λιμενικό έκανε κάτι τέτοιο και πρόσθεσε ότι τα σχοινιά τα είχαν πετάξει ναύτες από το εμπορικό πλοίο που τους έριξαν εφόδια.

Ναυάγιο στην Πύλο: Προθεσμία για τη Δευτέρα έλαβαν οι 9 διακινητές

Ο κ. Αλεξίου υποστήριξε ότι η βύθιση του σκάφους των διακινητών, παρουσία παραπλεόντων σκαφών του λιμενικού σώματος έγινε όταν οι μετανάστες από τις αφρικανικές χώρες, άγνωστο για ποιο λόγο, μετακινήθηκαν προς μια κατεύθυνση αλλάζοντας την ευστάθεια του πλοίου με τους 750 ανθρώπους.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε μάλιστα και την πληροφορία ότι ο καπετάνιος του σκάφους πνίγηκε στο πολύνεκρο ναυάγιο ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης και εξερεύνησης των αγνοουμένων, αν και οι ελπίδες έχουν σχεδόν εξανεμιστεί.

«Συνεχίζουμε κανονικά τις έρευνες. Δεν έχουμε μπει καν στην κουβέντα του να σταματήσουμε. Υπάρχουν πρωτόκολλα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom