Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Τιτανικός: Αγώνας με τον χρόνο για τον εντοπισμό του υποβρυχίου - Ακούστηκαν ξανά χτύποι ενώ τελειώνει το οξυγόνο (βίντεο)


Οι επιχειρήσεις διάσωσης για το υποβρύχιο Titan έχουν επικεντρωθεί σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού όπου έχουν εντοπιστεί μια σειρά από υποβρύχιοι θόρυβοι κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Οι θόρυβοι εντοπίστηκαν από καναδικά αεροσκάφη P-3 την Τρίτη και ξανά την Τετάρτη, δήλωσαν αξιωματούχοι της αμερικανικής ακτοφυλακής σε συνέντευξη Τύπου. 

Οι ειδικοί δεν έχουν ακόμα εντοπίσει την πηγή αυτών των θορύβων και οι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι οι ήχοι μπορεί να μην προέρχονται από το σκάφος που χάθηκε. Η ανάλυση των θορύβων ήταν «ασαφής», είπε ο Λοχαγός της ακτοφυλακής Jamie Frederick.

Τηλεχειριζόμενα οχήματα (ROV) έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή όπου το αεροσκάφος P-3 κατέγραψε τους θορύβους, δήλωσαν αξιωματούχοι της Αμερικανικής Ακτοφυλακής. 

Οι πέντε επιβάτες του εξαφανισμένου υποβρυχίου Titan είχαν 96 ώρες αναπνεύσιμου αέρα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του χειριστή του OceanGate. Αυτό σημαίνει ότι το οξυγόνο θα μπορούσε να εξαντληθεί έως το πρωί της Πέμπτης (22/6), αλλά οι ειδικοί λένε ότι η παροχή αέρα εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων.

Δέκα πλοία και πολλά υποβρύχια για τον εντοπισμό του εξαφανισμένου υποβρυχίου

Η αμερικανική ακτοφυλακή εξέδωσε φυλλάδια την Τετάρτη που δείχνουν μια οπτική απεικόνιση των ενημερωμένων μοτίβων αναζήτησης που χρησιμοποιούνται στη συνεχιζόμενη αναζήτηση για τον υποβρύχιο Τιτάνα μήκους 21 ποδιών.

Σεναριογράφος των Simpsons: Είχε ταξιδέψει με το υποβρύχιο που αγνοείται – «Έλεγα ότι μπορεί να μην βγω ποτέ από αυτό»

Εξοπλισμός από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία κατευθύνεται προς το σημείο της έρευνας, περίπου 640 χιλιόμετρα (400 μίλια) νότια του St John’s, Newfoundland, ενώνοντας δυνάμεις με διεθνείς ομάδες διάσωσης που σαρώνουν μια τεράστια έκταση του Βόρειου Ατλαντικού για τον Τιτάνα αφού χάθηκε την Κυριακή, σχεδόν δύο ώρες μετά την κατάδυσή του.

Οι αξιωματούχοι εξακολουθούν να έχουν ελπίδες για διάσωση. Ένας καπετάνιος της ακτοφυλακής των ΗΠΑ, ο Τζέιμι Φρέντερικ , είπε την Τετάρτη: “Όταν βρίσκεσαι στη μέση μιας υπόθεσης έρευνας και διάσωσης, έχεις πάντα ελπίδα”.

Η έρευνα επικεντρώνεται σε μια περιοχή όπου έχουν ακουστεί υποβρύχιοι ήχοι αλλά η προέλευσή τους παραμένει μυστήριο.

Το ρομπότ Victor 6000 – ένα εξαιρετικά προηγμένο σκάφος βαθέων υδάτων είναι ένα από τα λίγα σκάφη στη Γη που μπορεί να φτάσει στο ναυάγιο.

Το Victor 6000 είναι ένα ρομπότ μήκους 10 ποδιών, τηλεχειριζόμενο με λαμπερή κίτρινη πλάτη. Έχει περιγραφεί ως η «ναυαρχίδα για υποβρύχιες επιχειρήσεις» από το γαλλικό δίκτυο BMTV, και είναι ικανό να φτάσει σε βάθος 6.000 μέτρων ( 20.000 πόδια).

Με τον Τιτανικό να βρίσκεται 12.500 πόδια κάτω από τα κύματα στον πυθμένα του ωκεανού, το σκάφος θα πρέπει να είναι περισσότερο από ικανό να τον φτάσει.

Μια διάσωση θα έβλεπε το Victor 6000 να συνοδεύεται από το Horizon Arctic, ένα ισχυρό ρυμουλκό και ανεφοδιαστικό πλοίο που έχει ένα μεγάλο καλώδιο το οποίο το σκάφος βαθέων υδάτων μπορεί να κατεβάσει μαζί του προς το ναυάγιο του Τιτανικού.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom