Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για την εγκατάλειψη του βρέφους στην Ξάνθη


Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Ξάνθης και ο οικισμός της Γενισέας από την υπόθεση εγκατάλειψης νεογέννητου βρέφους που ήρθε στο φως της δημοσιότητας το Σάββατο (03/06).

Όλα ξεκίνησαν όταν μια 27χρονη έφερε στον κόσμο το παιδί της, μόνη της μέσα στο σπίτι της γιαγιάς της στη Γενισέα. Οι δικοί της δεν γνώριζαν πως ήταν έγκυος ενώ η 27χρονη είχε πρόσφατα επιστρέψει στην περιοχή από τη Γερμανία.

Η ίδια στη συνέχεια κάλεσε τον αδελφό της και του είπε πως βρήκε ένα παιδί εγκαταλελειμμένο στο δρόμο με τον ίδιο να το μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Η Αστυνομία ανέλαβε την υπόθεση από την πρώτη στιγμή και κατάφερε πολύ γρήγορα να ξετυλίξει το κουβάρι αυτής της περίεργης υπόθεσης. Οι γιατροί που εξέτασαν το νεογέννητο, διαπίστωσαν πως ήταν καλά στην υγεία του καθώς και πως ο ομφάλιος λώρος είχε κοπεί «πρόχειρα».

Από τις έρευνες των Αρχών διαπιστώθηκε πως το μικρό βρέφος είχε φέρει στη ζωή η 27χρονη. Κατά το στάδιο της ανάκρισης μάλιστα η ίδια φέρεται να δήλωσε στους Αστυνομικούς πως πανικοβλήθηκε όταν γέννησε το παιδί και πως δεν είχε να του αγοράσει ούτε γάλα.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία ενώ και η μητέρα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για εξετάσεις.

Μητέρα και βρέφος είναι καλά στην υγεία τους ενώ ζητήθηκε η συνδρομή ψυχολόγου που θα εξετάσει την 27χρονη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φαίνεται πως οι γονείς της 27χρονης θα επιστρέψουν και αυτοί στην Ελλάδα για να τη στηρίξουν, ενώ και ο Δήμος Αβδήρων δήλωσε πρόθυμος να σταθεί στο πλευρό της οικογένειας και να προσφέρει συνδρομή όπου χρειάζεται.

https://www.xanthinea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom