Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Πόσα ψέματα έχετε πει;


Νέα στοιχεία που δείχνουν ότι οι Ελληνικές Αρχές αράδιασαν πλήθος από ψέματα στον ελληνικό λαό αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη για την τραγωδία με τη βύθιση του πλοίου ανοιχτά της Πύλου, έρχονται στην επιφάνεια.

Ψέμα Πρώτο: Σήμερα το πρωί, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Νίκος Αλεξίου, διέψευδε ότι προσέδεσαν σχοινί για απωθητική ρυμούλκηση στο πλοιάριο στην Πύλο, όπως έλεγαν οι μαρτυρίες. 

Ωστόσο αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Σιακαντάρης είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι «σχοινί, όχι ρυμούλκησης, χρησιμοποίησε για λίγα λεπτά και το λιμενικό κατά την προσέγγισή του από απόσταση. Στη συνέχεια το πήραν οι επιβάτες στο αλιευτικό για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια το πέταξαν στη θάλασσα και συνέχισαν την πορεία τους».

Μέσα στην ίδια μέρα ακολούθησε επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού  με την οποία παραδέχθηκε ότι επιχείρησε να ρυμουλκήσει το μοιραίο πλοίο με μικρό κάβο (δηλαδή καραβόσκοινο με το οποίο δένονται τα πλοία) τρεις ώρες πριν την βύθιση του! Πόσα ψέματα αραδιάστηκαν μέσα σε λίγες ώρες!

Ψέμα Δεύτερο: Στην πρώτη ανακοίνωση του το Λιμενικό Σώμα ισχυρίστηκε ότι δεν παρείχε καμιά συνδρομή. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε:

«Τις βραδινές ώρες κατέφθασε το Π.Π.Λ.Σ. επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη μεγάλου αριθμού μεταναστών στο εξωτερικό κατάστρωμα του Α/Κ σκάφους, αρνούμενοι όμως την οποιαδήποτε συνδρομή και δηλώνοντας την επιθυμία τους να συνεχίσουν τον πλου τους για Ιταλία. Το Π.Π.Λ.Σ. παρέμεινε πλησίον του πλοίου για την τυχόν συνδρομή του, το οποίο συνέχιζε την πορεία του».

Στην σημερινή ωστόσο ανακοίνωση του (Παρασκευή 16/6/2023), μας ενημέρωσε ότι: «Τρεις ώρες περίπου νωρίτερα από τη βύθιση του Α/Κ σκάφους, το Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσέγγισε και έριξε ένα μικρό κάβο στο Α/Κ προκειμένου να διαπιστώσει την υφιστάμενη κατάσταση του σκάφους και των επιβαινόντων. 

Αυτή η διαδικασία διήρκησε λίγα λεπτά και εν συνεχεία αφού λύθηκε ο μικρός κάβος από ίδιους τους μετανάστες το ΠΠΛΣ απομακρύνθηκε και παρακολουθούσε το Α/Κ από κοντινή απόσταση». Το πλοίο του Λιμενικού όχι μόνο προσέγγισε το πλοιάριο άλλα έριξε και σχοινί το οποίο μάλιστα δέθηκε το πλοίο. Γεγονός το οποίο αρχικά απέκρυψε. Γιατί; 

Τι έχουμε λοιπόν εδώ; Δύο 24ωρα μετά το έγκλημα και ενώ έχουν διακινηθεί από διάφορα κέντρα πολλά («ανώδυνα») σενάρια για την εμπλοκή των ελληνικών αρχών το Λιμενικό Σώμα με ανακοίνωση του, παραδέχθηκε ότι και ήξερε για το πλοίο, και το παρακολουθούσε, αλλά και ότι δέθηκε κάβος σε αυτό (για να το ρυμουλκήσει;), όταν μέχρι χτες έλεγαν ότι δεν υπήρξε επέμβαση γιατί υπήρχε κίνδυνος να το βουλιάξουμε εμείς… 

Τι από όλα ισχύει, λοιπόν; 

Η συγκεκριμένη παραδοχή από Ελληνικό Λιμενικό Σώμα, έγινε αφού νωρίτερα ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος είχε αναφέρει, επικαλούμενος πληροφορίες από πρόσφυγες, ότι το λιμενικό ρυμουλκούσε πολύ γρήγορα το σκάφος και αυτό το αποσταθεροποίησε και το ανέτρεψε. 

Η συγκεκριμένη καταγγελία σε συνδυασμό κυρίως με την παραδοχή του Λιμενικού ότι, όντως, ρίχτηκε κάβος στο πλοίο, δημιουργεί νέα δεδομένα αλλά και σοβαρά και πολλά ερωτηματικά.

Πρώτον: Γιατί οι Ελληνικές Αρχές φλόμωσαν με ψέματα για μεγάλο χρονικό διάστημα την κοινή γνώμη ότι δεν υπήρξε καμία επαφή του πλοίων Λιμενικού με το μοιραίο σκάφος;

Δεύτερον: Γιατί χρειάστηκε το Λιμενικό πάνω από δύο 24ωρα και αφού πρώτα μεσολάβησαν καταγγελίες για να παραδεχτεί ότι υπήρξε επιχείρηση (ρυμούλκησης;) στο πλοίο;

Τρίτον: Υπάρχουν μαρτυρίες από τους διασωθέντες που να συνάδουν με τους ισχυρισμούς από τις Αρχές ότι οι μετανάστες έλυσαν τον κάβο και τι είδους, τελικά, επιχείρηση ήταν αυτή;  

Ακολουθεί ολόκληρη ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Τρεις ώρες περίπου νωρίτερα από τη βύθιση του Α/Κ σκάφους, το Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσέγγισε και έριξε ένα μικρό κάβο στο Α/Κ προκειμένου να διαπιστώσει την υφιστάμενη κατάσταση του σκάφους και των επιβαινόντων. Αυτή η διαδικασία διήρκησε λίγα λεπτά και εν συνεχεία αφού λύθηκε ο μικρός κάβος από ίδιους τους μετανάστες το ΠΠΛΣ απομακρύνθηκε και παρακολουθούσε το Α/Κ από κοντινή απόσταση.»

Η ανάρτηση – καταγγελία του Ιάσονα Αποστολόπουλου:

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος στην ανάρτησή του στο facebook με τίτλο «Φαρμακονήσι Νο 2;»  αναφέρει:

Νέο στοιχείο που αλλάζει τελείως τα δεδομένα. Σήμερα, οι διασωθέντες της Πύλου αποκάλυψαν ότι το ελληνικό λιμενικό έδεσε το σκάφος τους, το ρυμουλκούσε και μετά βυθίστηκε! 

Στο βίντεο, στα σχόλια, λένε ότι το λιμενικό τους ρυμουλκούσε πολύ γρήγορα και αυτό αποσταθεροποίησε την βάρκα και την ανέτρεψε. Την ίδια πληροφορία έλαβε και ο Κρίτωνας Αρσένης, πέρα από τον Αλέξη Τσίπρα.

Αν ισχύει αυτό, δεν μιλάμε μόνο για άρνηση διάσωσης και εγκληματική αμέλεια, αλλά για πράξη που προκάλεσε τον θάνατο 600 ανθρώπων.

▪️ Το λιμενικό απέκρυψε το γεγονός αυτό και στην ανακοίνωση του δεν εξηγεί πως το σκάφος ανατράπηκε. Γράφουν ότι το σκάφος του λιμενικού προσπάθησε να προσεγγίσει τους πρόσφυγες για να διαπιστώσει το πρόβλημα και μετά μυστηριωδώς οι πρόσφυγες βυθίστηκαν.
▪️Γιατί το λιμενικό δεν αναφέρει την ενέργεια ρυμούλκησης στην εκτενή του αναφορά; 3 ανακοίνωσεις έβγαλαν χθες με κάθε δυνατή λεπτομέρεια. Είναι δυνατόν να ξέχασαν αυτό;
▪️ Γιατί τους ρυμουλκούσατε; Που τους πηγαίνατε; Η ρυμούλκηση δεν είναι ενέργεια διάσωσης, αλλά ενέργεια που παραπέμπει σε pushback. Το ίδιο έγινε και στο Φαρμακονήσι, στην Μύκονο τον Ιούνιο 2022 και αλλού.

Πολύ πιθανό να τους έσπρωχναν από την ελληνική ζώνη διάσωσης SAR για να μεταφερθούν στην μαλτέζική, ώστε να τους παρατήσουν εκεί και να απαλλαχθεί η Ελλάδα από την ευθύνη διάσωσης. Η Μαλτέζικη απείχε μόνο 43 μίλια.

Η ρυμούλκηση εξηγεί το γιατί ανατράπηκε η βάρκα χωρίς καθόλου κύμα.

Εξηγεί το γιατί όλη μέρα σήμερα απαγόρευαν στους δημοσιογράφους να μπουν στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων. Μόνο πρώην βουλευτές μπήκαν και αυτοί δέχονταν πιέσεις να μην μιλάνε με τους διασωθέντες.

Να μην συγκαλυφθεί η υπόθεση!

Να γίνει ανεξάρτητη έρευνα για τις ευθύνες ελληνικού κράτους και Frontex!

Δικαιοσύνη για τα θύματα, ασφαλείς και νόμιμοι οδοί για να μην θρηνήσουμε κι άλλους».

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom