Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Ο… μαρτυριάρης Σκυλακάκης!


Ωμή παραδοχή του τέως αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις της Ν.Δ. δεν έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που απεστάλη στην Κομισιόν στο τέλος Απριλίου.

Θύελλα αντιδράσεων προκλήθηκε χθες από την ωμή παραδοχή του τέως αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη και «κλειδοκράτορα» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στην κυβέρνηση Μητσοτάκη πως οι προεκλογικές υποσχέσεις της Ν.Δ. δεν έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που απεστάλη στην Κομισιόν στο τέλος Απριλίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκυλακάκης σε συνέντευξή του «ομολόγησε» πως «το Πρόγραμμα Σταθερότητας δεν περιλαμβάνει μια σειρά από πράγματα, τις καινούργιες πολιτικές μας. Νομικά δεν μπορούμε να βάλουμε στο Πρόγραμμα Σταθερότητας τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

Με τον προεκλογικό πολιτικό διάλογο να έχει στραφεί κυρίως στα προγράμματα των κομμάτων, αποκαλύπτεται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές πως η Ν.Δ. διαθέτει κρυφή ατζέντα για την οικονομία, καθώς εσκεμμένα δεν περιέλαβε όλες τις εξαγγελίες για τους φόρους και τις μεταρρυθμίσεις που θέλει να εφαρμόσει.

Στην πράξη, ο κ. Σκυλακάκης διέλυσε το αφήγημα του προέδρου της Ν.Δ. ότι όλες οι εξαγγελίες του κόμματός του είναι πλήρως κοστολογημένες και έχουν πάρει την έγκριση από την Κομισιόν! Χαρακτηριστικές είναι οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυξήσεις μισθών στο 25% σε βάθος τετραετίας, κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ και αύξηση του αφορολογήτου.

«Βεβαίως έχουν κατατεθεί έξω τα δημοσιονομικά» συνέχισε ο Θ. Σκυλακάκης, παραδεχόμενος όσον αφορά τους μισθούς μέχρι το ’26 που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας ότι είναι σαν να μην επρόκειτο να υπάρχουν αλλαγές. Αυτός άλλωστε φαίνεται πως είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ν.Δ. αρνείται να κατατεθούν τα προγράμματα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς υπάρχει περίπτωση οι προεκλογικές εξαγγελίες της να χαρακτηριστούν ένα μη κοστολογημένο ευχολόγιο.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να επιτίθενται στη Νέα Δημοκρατία. «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και αυτό αποδεικνύεται λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας τα ψεύδη και την αντικοινωνική κρυφή ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αλλά και η Χαριλάου Τρικούπη δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. «Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, που αρέσκονται να παρουσιάζουν μια ειδυλλιακή εικόνα για την οικονομία, επί της ουσίας κρύβουν όσα έρχονται και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι θα κάνουν» σημείωσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Μετά τις αντιδράσεις, ο κ. Σκυλακάκης επανήλθε με μία μακροσκελή δήλωση, υποστηρίζοντας: «Το πρόγραμμα της Ν.Δ., το οποίο έχουν το θράσος να κατηγορούν ως μη ορθά κοστολογημένο, έχει εξονυχιστικά κοστολογηθεί και η σχετική κοστολόγηση έχει ήδη παρουσιαστεί με ανακοίνωσή μου στις 9 Μαΐου και περιλαμβάνει μέτρα που μπορούσαμε να βάλουμε ρητά στο Πρόγραμμα Σταθερότητας όταν κατατέθηκε».

δημοκρατία 21/6/23

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom