Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι - Φωτιά σε διαμερίσματα (βίντεο)


Μία ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα (τοπική ώρα) στο 5ο διαμέρισμα στο Παρίσι στην Γαλλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. Το γαλλικό δίκτυο BFMTV αναφέρει ότι οι αρχικές πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 4 τραυματίες, που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Στα βίντεο από το σημείο φαίνονται οι προσόψεις κτιρίων να έχουν καταρρεύσει ενώ κόσμος εκκενώνει την περιοχή.

Iσχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στο σημείο και επιχειρούν να σβήσουν την φωτιά που έχει εκδηλωθεί σε διαμερίσματα. Η αστυνομία του Παρισιού κάνει έκκληση στους κατοίκους να αποφεύγουν το σημείο.

«Κάτοικοι του 5ου διαμερίσματος, μόλις σημειώθηκε έκρηξη (από διαρροή) αερίου στην πλατεία Αλφόνς Λαβεράν, στη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας, κτήρια καίγονται, μείνετε μακριά για να επιτρέψετε στους πυροσβέστες να επέμβουν», ήταν το μήνυμα του αντιδημάρχου Εντουάρντ Σιβέλ.

«Ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη. Βλέπαμε μαύρο καπνό και συντρίμμια παντού (…) Νομίζαμε πως έπεσε κεραυνός! Υπήρχε οσμή υγραερίου στον δρόμο», είπε στην εφημερίδα Liberation κάτοικος της περιοχής.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom