Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Κως: 63χρονη πέθανε σε καρότσα αγροτικού πηγαίνοντας στο νοσοκομείο - Δεν υπήρχε ασθενοφόρο


Μια 63χρονη πέθανε στην Κω καθώς δεν κατάφερε να φτάσει έγκαιρα στο νοσοκομείο. Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 4 Ιουνίου με την γυναίκα να μεταφέρεται στο νοσοκομείο σε καρότσα αγροτικού καθώς το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού ήταν σε άλλο περιστατικό.

Στην καρότσα του αγροτικού η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή. Η 63χρονη έφτασε στο νοσοκομείο, οι γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν αλλά ήταν πλέον αργά.

Το περιστατικό γνωστοποίησε γιατρός του νησιού με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο κ. Γιάννης Μαυρόστομος έγραψε χαρακτηριστικά: «Σήμερα έφυγε μια ψυχή μέσα από τα χέρια μου, πάνω σε μια καρότσα φορτηγού. Σε μια καρότσα φορτηγού, με ένα περιπολικό μπροστά να μας ανοίγει τον δρόμο μέχρι το νοσοκομείο. Δεν ξέρω αν το ασθενοφόρο θα έκανε τη διαφορά. Δεν υπήρχε διαθέσιμο μια κι ήταν στο ψαλίδι για άλλο περιστατικό. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε ένας απινιδωτής να έκανε τη διαφορά από το ΚΑΡΠΑ σε μια καρότσα εν κινήσει».

Και συνεχίζει: Άλλωστε δεν είμαι καρδιολόγος, δεν είμαι καν παθολόγος. Ξέρω όμως ότι σε κανέναν δεν αξίζει να πεθαίνει σε μια καρότσα φορτηγού. Ντρέπομαι που δεν μπόρεσα να την κρατήσω στη ζωή. Ντρέπομαι που στην Κω του 2023 η ζωή κι ο θάνατος είναι τόσο φτηνά, πιο φτηνά από τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία . Ντρέπομαι ρε Τάσο που δεν κατάφερα να σώσω την μάνα σου. Αλλά είμαι σίγουρος ότι η ψυχή της είναι εκεί ψηλά και σας καμαρώνει. Αναπαύτηκε. Κάποια στιγμή θα ξανανταμώσετε. Κουράγιο σε όλους σας».

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom