Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Απίστευτες καταγγελίες στην Κρήτη: Μεταφέρουν τουρίστες με αγροτικά 4Χ4 για να μην πάρουν ταξί! (ηχητικό)


Ο Σύλλογος ζητά την εντατικοποίηση - αυστηροποίηση των ελέγχων από Αστυνομία - Λιμενικό - ΣΔΟΕ, όπως κι από τον ΕΟΤ να ανταποκριθεί και να αποδώσει ποινές σε αυτούς που παρανομούν.

Την υποκλοπή του μεταφορικού τους έργου από και προς αεροδρόμια, λιμάνια και αρχαιολογικούς χώρους καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ στο Ηράκλειο.

«Ιδιώτες με ΙΧ αυτοκίνητα, βαν, αλλά και αγροτικά, με μόνο εφόδιο της Αστυνομική τους ταυτότητα όπως και το δίπλωμα τους, μέσω πλατφόρμας με έδρα την Ινδονησία εκτελούν το έργο της μεταφοράς πολιτών, διακινδυνεύοντας την ασφάλεια τους αλλά και στερώντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο του κράτους, καθώς δεν αποδίδουν τους φόρους τους».

Τα παραπάνω καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Επιβατηγών αυτοκινήτων ΤΑΞΙ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Λευτέρης Πετράκης στον 98.4.

Ο Σύλλογος ζητά την εντατικοποίηση - αυστηροποίηση των ελέγχων από Αστυνομία - Λιμενικό - ΣΔΟΕ, όπως κι από τον ΕΟΤ να ανταποκριθεί και να αποδώσει ποινές σε αυτούς που παρανομούν.

«Με το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου παρατηρήθηκε και παρατηρείται τεράστια υποκλοπή μεταφορικού έργου που ανήκει στα ΕΔΧ – ΤΑΞΙ» λέει ο Λευτέρης Πετράκης.

Οι μεταφορές που γίνονται με αυτοκίνητα κι οδηγούς αμφιβόλου προελεύσεως, που συνεργάζονται με ξενοδοχεία ,αλλά και με ηλεκτρονικές πλατφόρμες πολυεθνικών χωρίς άδεια στη χώρα μας, καταστρατηγούν την νομοθεσία, φοροδιαφεύγοντας εις βάρος του ελληνικού κράτους, κι ελλοχεύουν μεγάλους κινδύνους για τους επιβάτες» συνεχίζει.

«Για εμάς τους ιδιοκτήτες κι οδηγούς η άσκηση του επαγγέλματος μας υποχρεώνει σε σειρά εξετάσεων, ακόμα και ψυχιατρικών, ο ποινικός κώδικας που έχει αλλάξει από Γενικής Χρήσης για εμάς έγινε Δικαστικής Χρήσης, έχοντας σε κάποιες περιπτώσεις -πανελλαδικά - προκαλέσει προβλήματα άσκησης του επαγγέλματος. Εταιρίες, πλατφόρμες, οδηγοί από το πουθενά ποιος θα τους ελέγξει»; διερωτάται.

«Η αγωνία των συναδέλφων μας για το μεροκάματο, δεν θέλουμε να έχει δυσάρεστες συνέπειες για τον ελληνικό τουρισμό. Ζητάμε την νομιμότητα σε όλους τους τομείς, είμαστε ένα κομμάτι της κοινωνίας που προσπαθεί να επιβιώσει» διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ενώ αύριο ο Σύλλογος θα έχει συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου

Κατά τον ίδιο, οι παραπάνω που εκτελούν παράνομα το μεταφορικό έργο και δεν μπορούν να εργαστούν στο αεροδρόμιο, «ψαρεύουν» τους πελάτες τους πεζοί, με τα παντός είδους αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν να βρίσκονται στο πάρκινγκ της ΔΕΠΑΝΑΛ εκτός του αεροδρομίου, αλλά και με την εταιρία/ες που έχουν αναλάβει αυτό το έργο να συνεργάζονται με τα ξενοδοχεία μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών.

Το φαινόμενο πάντως φέτος έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις κι οι καταγγελίες έρχονται από όλη την Ελλάδα, γι’ αυτό και ζητούν την ενεργοποίηση του συνόλου των υπηρεσιών κι σε όλα τα σημεία που υπάρχει τουριστικό ενδιαφέρον.

https://www.neakriti.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom