Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Όλυμπος: Έμπειρος οδηγός φαραγγιών ο 43χρονος που βρέθηκε νεκρός


Ήταν έμπειρος οδηγός και εκπαιδευτής κατάβασης φαραγγιών ωστόσο, η κατάβαση του ράματος Ορλιά στον Όλυμπο ενώ είχε προηγηθεί κακοκαιρία, έμελλε να του στοιχίσει τη ζωή.

Τώρα, έχει βυθιστεί στο πένθος η ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Οι διασώστες της ΕΜΑΚ τον εντόπισαν με πολλαπλές κακώσεις στο σώμα του και στήθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά του.

Σύμφωνα με το GRTIMES, ο έμπειρος οδηγός, είχε χρόνια ενασχόλησης στον ορεινό όγκο και διατηρούσε επιχείρηση στη Λάρισα από το 2019 που οργάνωνε ανάλογες δραστηριότητες στον Όλυμπο, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της εταιρίας, που εδρεύει στην Κρανιά Ολύμπου, είχε γεννηθεί το 1979.

Σε ηλικία μόλις 10 ετών ξεκίνησε να έχει επαφή με το βουνό κάνοντας πεζοπορίες στον Όλυμπο. Το 1995 κατέκτησε για πρώτη φορά την κορυφή…

Από το 2011 ασχολήθηκε επαγγελματικά με το Canyoning ως βοηθός οδηγού λαμβάνοντας εμπειρία και γνώσεις με συμμετοχή σε πολλές επαγγελματικές καταβάσεις και εξερευνήσεις νέων φαραγγιών σε όλη την Ελλάδα. Το 2016 απέκτησε την ιδιότητα του οδηγού και εκπαιδευτή Canyoning από την Γερμανό-Αυστριακή Ομοσπονδία.

Η ιστοσελίδα τον χαρακτηρίζει ως «έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα και να προσφέρει τις γνώσεις από την μεγάλη εμπειρία του. Ήρεμος, ευγενικός, ακούραστος, με άριστη τεχνική κατάρτιση»…

Σήμερα, κατά τη μοιραία εξόρμηση στον Όλυμπο, κάποια στιγμή – άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες- η ομάδα των 11 ατόμων που έκανε canyoning είδε τον έμπειρο οδηγό να χάνεται στα ορμητικά νερά του ρέματος.

Τελικά, ο άνθρωπος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, σε απόκρημνο σημείο μέσα στο φαράγγι Ορλιάς.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom