Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Κως: «Ο 32χρονος έκοψε τα δάχτυλα της Αναστάζια για να σβήσει τα αποτυπώματα» - Σοκάρουν τα νέα στοιχεία (βίντεο)


Μια φρικιαστική αποκάλυψη στην υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια – Πατρίτσια Ρουμπίνσκα στην Κω έφερε στο φως της δημοσιότητας το Mega.

Όπως αποκάλυψε στο «Φως το τούνελ» ο απόστρατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ Γιάννης Κατσιαμάκας, ο 32χρονος είχε κόψει κάποια από τα δάχτυλα της Αναστάζια προκειμένου να σβήσει τα αποτυπώματα και να κάνει πιο δύσκολη την ταυτοποίηση της σορού.

«Ο φερόμενος ως δράστης φρόντισε να διαγράψει από το κινητό του όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία. Από την ανάκτηση δεδομένων που έγινε στα εγκληματικά εργαστήρια προέκυψε ότι είχε κάνει αναζήτηση στη Google πως να σβήσεις ίχνη από πτώμα», είπε.

«Τι έψαχνε δηλαδή; Να βρει τρόπο αν εξαφανίσει τα ίχνη του πάνω στη νεκρή κοπέλα ή να ταυτοποιηθεί (η σορός της) όσο πιο δύσκολα γίνεται. Είχε κόψει από ένα δάχτυλο σε κάθε χέρι. Αυτό είναι σοκαριστικό», συμπλήρωσε.

Ο κος Κατσιαμάκας τόνισε πως η πράξη αυτή δείχνει την αγριότητα του εγκλήματος, ενώ για τον δράστη υποδηλώνει πως δεν διακατεχόταν από κανένα συναίσθημα απέναντι στη νεκρή κοπέλα.

Η κάμερα της γειτόνισσας του 32χρονου κατέγραψε το πήγαινε – έλα του δράστη

Το «Τούνελ» ταξίδεψε στην Κω για να πραγματοποιήσει αυτοψία στο τόπο του μυστηρίου, να συλλέξει στοιχεία και να μιλήσει με μάρτυρες. Εκεί εντόπισε τη γειτόνισσα του κατηγορούμενου για τη δολοφονία της νεαρής Αναστάζια.

Η μαρτυρία της αλλά και το υλικό που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας του σπιτιού της, είναι αποκαλυπτικά.

Η κάμερα της δείχνει καρέ – καρέ τις κινήσεις του δράστη μαζί με την άτυχη Πολωνή τη μοιραία νύχτα που βρήκε αργό και βασανιστικό θάνατο.

«Το Σάββατο το πρωί ενημέρωσα τον διοικητή της αστυνομίας ότι έχω κάμερες ασφαλείας. Κινητοποιηθήκαν άμεσα και το υλικό δείχνει τον κατηγορούμενο να έρχεται και να φεύγει. Αυτό έγινε περίπου τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και απ’ ότι μου είπαν επαναλαμβάνεται κάποιες φορές», είπε η μάρτυρας στην εκπομπή.

Το σπίτι της βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το μεγάλο δέντρο κάτω από το οποίο εντοπίστηκε η σορός της Πολωνής και οι Αρχές έχουν πάρει όλα τα βιντεοληπτικά υλικά από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στη γύρω περιοχή.

«Την Τετάρτη το απόγευμα ο κατηγορούμενος έδειξε μία ανησυχία. Περπατούσε με γρήγορο ρυθμό σαν να τον απασχολούσε κάτι. Ήταν ανήσυχος και αμήχανος και αυτό μας παραξένεψε», περιέγραψε η γειτόνισσα του και τόνισε ότι αυτό που τους φάνηκε περίεργο ήταν ότι έψαχνε απεγνωσμένα να πάει στην πόλη να αγοράσει ένα εισιτήριο.

«Ακόμα προσπαθώ να διαχειριστώ όσα αντίκρυσα»

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, στην οποία η κινητοποίηση των εθελοντών και των πολιτών ήταν τεράστια, η Άννα ήταν η πρώτη που εκτίμησε το χώρο και κατάλαβε ότι εκεί κρυβόταν το μυστικό θανάτου της Αναστάζια.

Το σοκ ήταν μεγάλο για την εθελόντρια όταν εντόπισε τη σορό της Αναστάζια κι όπως είπε η ίδια στο «Τούνελ», προσπαθεί να διαχειριστεί όσα αντίκρυσε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής.

«Είναι πολύ νωπά ακόμα. Προσπαθώ να το διαχειριστώ, με βοηθά πολύ η οικογένειά μου. Προσπαθώ να μην με καταβάλει το συναίσθημα. Είναι ακόμα δύσκολο. Το σίγουρο είναι ότι η Αναστάζια είναι πλέον αδερφή, αυτό μόνο», είπε με συγκίνηση.

Εκείνο που την συγκίνησε βαθύτατα ήταν η αλληλεγγύη του κόσμου, καθώς πολλοί ήταν οι πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα για τον εντοπισμό της Αναστάζια.

«Μπορώ να πω ότι ήταν εκπληκτικό αυτό που συνέβη, γιατί κατά τη διάρκεια των ερευνών συνάντησα διάφορους εθελοντές, πολίτες και τουρίστες, οι οποίοι έλεγαν ότι ήθελαν να ψάξουν κι αυτοί. Ήταν εκπληκτικό, αυτό δηλώνει αλληλεγγύη», δήλωσε.

«Πάθαμε σοκ»

Η Άννα Κουλούρα και η Ντόρα Παναγιωτίδη περιέγραψαν στην κάμερα του «Τούνελ» καρέ – καρέ τη διαδρομή που ακολούθησαν στην περιοχή Τιγκάκι.

«Ξεκινήσαμε τις έρευνες το πρωί της Κυριακής από ανατολικά έως το Τιγκάκι. Στο σημείο είχε γίνει ξανά “σκανάρισμα” αλλά η εντολή του Διοικητή μου ήταν να ανοίξουμε κάθε τρύπα που θα βρεθεί στο δρόμο μας», είπε η Άννα.

Οι εθελόντριες κουνούνταν παράλληλα, έχοντας επαφή η μία με την άλλη και κρατώντας αυτοσχέδια μπαστούνια. Η Άννα έφτασε στο μεγάλο δέντρο που έθαψε πρόχειρα ο 32χρονος κατηγορούμενος την άτυχη Αναστάζια.

«Είδα στο χώμα ένα μεγάλο όγκο από άχυρα κα πάνω αρκετά κλαδιά από δέντρα, τα οποία δεν ήταν κομμένα με κοπτικό μηχάνημα αλλά με βίαιο τρόπο. Τότε, θυμήθηκα την μάρτυρα που είχε δει τον 32χρονο πανικόβλητο με αγκάθια και στάχια», είπε η εθελόντρια και περιέγραψε τον σοκαριστικό τρόπου που εντόπισε το θύμα.

«Τρυπούσα με το μπαστούνι πάνω στα κλαδιά για να δω αν θα βρω αντίσταση. Στο σημείο υπήρχαν μόνο στάχυα, όχι νερό. Άλλαξε η φορά του ανέμου και μου ήρθε η μυρωδιά. Ήμουν σίγουρη ότι ήταν εκεί και φώναξα τη Ντόρα που ερευνούσε σε άλλο σημείο, να έρθει κοντά μου. Συνέχισε με το μπαστούνι της να τρυπάει εκεί γύρω και αποκαλύφθηκε η σακούλα. Δε θέλω να συνεχίσω άλλο…», ανέφερε εμφανώς σοκαρισμένη.

«Πάθαμε σοκ! Καθαρίσαμε τα υπόλοιπα στάχυα και βρήκαμε τη σορό της κοπέλας. Οργή και λύπη. Είναι τραγικό αυτό που έγινε, όμως είναι ανακούφιση ότι βρέθηκε. Η Δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει επιτέλους», συμπλήρωσε η Ντόρα συναισθηματικά φορτισμένη.

https://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom