Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Τιτανικός: «Έχουν εντοπιστεί πιθανά σημάδια ζωής στο υποβρύχιο» - Ακούγονται χτύποι ανά 30 λεπτά (βίντεο)


Οι ελπίδες να βρεθούν το εξαφανισμένο υποβρύχιο και οι 5 επιβαίνοντες έχουν αυξηθεί, καθώς είναι σε εξέλιξη η αποστολή στο ναυάγιο του Τιτανικού. Οι ομάδες διάσωσης ανέφεραν «πιθανά σημάδια ζωής» και «ήχους».

Ένα καναδικό αεροσκάφος, μέρος της τεράστιας αποστολής έρευνας που αναζητούσε  τους αγνοούμενους τουρίστες του Τιτανικού, άκουσε χτύπους σε διαστήματα 30 λεπτών στην περιοχή όπου το υποβρύχιο εξαφανίστηκε.

Τα χτυπήματα αναφέρθηκαν σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανταλλάχθηκαν με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και μετέδωσε το περιοδικό Rolling Stone.

Ο Richard Garriot de Cayeux, Πρόεδρος του The Explorers Club, επιβεβαίωσε σε ανάρτηση της Τρίτης το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «υπάρχει λόγος για ελπίδα».

Σε μια δήλωση είπε: «Έχουμε πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι υπάρχει λόγος για ελπίδα, με βάση τα δεδομένα από το πεδίο – καταλαβαίνουμε ότι πιθανά σημάδια ζωής έχουν εντοπιστεί στην τοποθεσία.  Δεν είναι σαφές πότε ακούστηκαν οι θόρυβοι και οι αξιωματούχοι δεν επιβεβαίωσαν τις αναφορές».

Ο δισεκατομμυριούχος Hamish Harding, ο Γάλλος εξερευνητής Paul-Henri Nargeolet, ο Διευθύνων Σύμβουλος της OceanGate, Stockton Rush και ο Shahzada Dawood, 48 ετών, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της φιλανθρωπικής οργάνωσης Prince’s Trust με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, και ο γιος του Sulaiman Dawood, 19, φέρονται να είναι οι επιβαίνοντες.

Το σημείωμα του DHS σχετικά με τους ήχους έγραφε: «Το RCC Halifax εκτόξευσε ένα P8, Poseidon, το οποίο έχει δυνατότητες υποβρύχιας ανίχνευσης από τον αέρα. Ανέφερε μια επαφή σε μια θέση κοντά στη θέση κινδύνου. Το P8 άκουγε ήχους χτυπήματος στην περιοχή κάθε 30 λεπτά. Τέσσερις ώρες αργότερα αναπτύχθηκε επιπλέον σόναρ και εξακολουθούσαν να ακούγονται χτυπήματα».

Ο χρόνος – ή η αιτία – του χτυπήματος δεν αποκαλύπτεται από το σημείωμα.

Η ομάδα είπε ότι έχει απευθείας γραμμές με το Κογκρέσο, την Ακτοφυλακή, την Πολεμική Αεροπορία και τον Λευκό Οίκο.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom