Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Κως: Το πόρισμα του ιατροδικαστή - Μαρτυρικό θάνατο από ασφυξία βρήκε η 27χρονη


Εκδόθηκε το ιατροδικαστικό πόρισμα για την 27χρονη Αναστάζια που δολοφονήθηκε στη Κω και εστάλη στην ανακριτική και εισαγγελική Αρχή σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Παράλληλα συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο σύντροφος της ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρουν πως λόγω της προχωρημένης σήψης δεν μπόρεσε να διακριβωθεί το μέσον με το οποίο προήλθε ο θάνατος.

Στο μεταξύ στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται εδώ και ώρες ο βασικός ύποπτος για την δολοφονία της νεαρής γυναίκας, ο οποίος ανακρίνεται υπό συνθήκες απόλυτης απομόνωσης προκειμένου να ομολογήσει το έγκλημα που οι Αρχές πιστεύουν ότι έχει διαπράξει.

Με χειροπέδες στον ανακριτή

Πέντε αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ έχουν δημιουργήσει έναν κλοιό γύρω από τον 32χρονο βασικό ύποπτο για τη δολοφονία της 27χρονης.

Ο άνδρας από το Μπαγκλαντές φτάνει στο δικαστικό μέγαρο του νησιού με χειροπέδες και σημάδια στο πρόσωπο. Παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δεν απαντά στο παραμικρό. Στο γραφείο της ανακρίτριας παρέμεινε μιάμιση ώρα. Πήρε προθεσμία να παρουσιαστεί ξανά την Τετάρτη το πρωί. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις, δεν είπε ούτε λέξη.

Σε σοκ η μητέρα της 27χρονης

Επί πέντε ημέρες κρατά το στόμα του κλειστό και δεν αναφέρει το παραμικρό για το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, τότε που χάθηκαν τα ίχνη της 27χρονης.

Στο δικαστήριο, πριν τον 32χρονο, έφτασε η μητέρα της Αναστάζια. Καταβεβλημένη, σε κατάσταση σοκ, κατέρρευσε όταν είδε τον νεαρό σύντροφο της κόρης της.

Ο πατέρας της παρακολουθεί συντετριμμένος τις δραματικές εξελίξεις από την Πολωνία και δεν μπορεί να πιστέψει το φρικτό τέλος της κόρης του.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Αναστάζια απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε. Το γεγονός ότι αγνοούνταν, μας το είχε ήδη επισημάνει ο φίλος της το βράδυ της Δευτέρας. Όταν ανέφερε την εξαφάνισή της στην αστυνομία τη νύχτα, το αγνόησαν αρχικά. Μόνο όταν ένας φίλος μας παρενέβη στην πρεσβεία, κάτι άρχισε να κινείται», είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Είναι σε συνεχή επαφή με τη σύζυγό του και λύγισε όταν έμαθε ότι το πτώμα της βρέθηκε μέσα σε ένα χωράφι.

«Το πτώμα της λέγεται ότι είναι σε άσχημη κατάσταση, αφού βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη. Αρχικά, η αναγνώριση έπρεπε να γίνει χθες, αλλά ίσως ήθελαν πρώτα να προετοιμάσουν καλύτερα τη σορό για να μην πάθει σοκ η σύζυγος μου». Μαζί με μητέρα της Αναστάζια, ταξίδεψαν από την Πολωνία και δύο ιδιωτικοί ντετέκτιβ.

«Δυσκολεύομαι να το γράψω… Αναπαύσου εν ειρήνη αδερφούλα μου. Να είσαι ευλογημένη και να είσαι σίγουρη ότι θα αποδοθεί Δικαιοσύνη», ανέφερε ο αδερφός της 27χρονης.

Υπάρχει συνεργός;

Ένα ακόμη άτομο που έχει μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ είναι ο συγκάτοικος του 32χρονου ο οποίος και αυτός έχει πέσει σε αντιφάσεις.

Στην αστυνομία κατέθεσε πως ποτέ ο συλληφθείς και η 27χρονη δεν πήγαν στο σπίτι, όμως κάμερες ασφάλειας έχουν καταγράψει την είσοδο και των δύο στον χώρο.

Επίσης θεωρούν πως όλη την ώρα που η Αναστάζια βρισκόταν στο σπίτι, ήταν εκεί τόσο ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές όσο και ο συγκάτοικος του από το Πακιστάν.

«Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της Αναστάζια. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Ως εκ τούτου, θα ζητήσουμε από την Ελλάδα την έκδοση του υπόπτου, ώστε να βρεθεί αντιμέτωπος με πολωνικό δικαστήριο και να λάβει την μέγιστη προβλεπόμενη ποινή», τόνισε ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκ.

Ίχνη από στραγγαλισμό στη σορό της 27χρονης

Από την πρώτη εξέταση στο άψυχο σώμα της 27χρονης, διαπιστώθηκε πως έφερε σημάδια στον λαιμό της, με τις Αρχές να θεωρούν πως έχασε τη ζωή της μαρτυρικά από στραγγαλισμό.

Η σορός της αναμένεται να μεταφερθεί στη Ρόδο όπου θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου.

Οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα από την ανάλυση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για το DNA και τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο σπίτι του 32χρονου βασικού υπόπτου.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom